Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Klaus ml. chce za litr rumu název strany, lidé srší nápady: SSSR nebo KKK

Autor: peb - 
28. dubna 2019
15:20

Václav Klaus mladší hodlá po vyhazovu z ODS založit vlastní stranu, jak řekl Blesk Zprávám. Zatím ale nemá název, a tak vyzval své příznivce na facebooku, aby mu nějaký navrhli. Jen za neděli se mu sešly tisíce komentářů a padly v nich nápady jako Klaus Klaus Klan nebo Strana svobodného selského rozumu. Vedení ODS vyloučilo Klause mimo jiné za výrok, ve kterém činnost Sněmovny přirovnal k židovskému výboru, dále i za údajnou neloajalitu. Junior má přitom podporu svého otce, bývalého prezidenta Václava Klause.

„Napište mi prosím do komentářů, jak by se měla jmenovat nová strana, kterou zakládáme. Klidně blbosti, kreativitě se meze nekladou, vážně, cokoliv vám připadne dobré. Výherce má u mě litr rumu!!!“ napsal Klaus ml. v neděli na facebook. A návrhy začaly přicházet prakticky okamžitě. 

Dal bych Strana Svobodného Selského Rozumu (SSSR). A kavárna se z toho po*ere, navrhl uživatel facebooku David v komentáři, který už má dva a půl tisíce lajků.

Klaustrofobie nebo Klaus Klaus Klaus?

Vzhledem k okolnostem, za kterých vzniká, by se mohla jmenovat Klaustrofobie, navrhl v komentářích Miroslav. Uživatel Michael přišel s kontroverzním označením „Klaus Klaus Klan“.

Svůj pohled na věc nabídl i sociolog a protiislámský aktivista Petr Hampl. Měla by se jmenovat tak, aby zkratka byla VK (např. Vlastenecká koalice). A neměla by mít v názvu žádné slovo, které odrazuje normální lidi (např. konzervativní), napsal. 

S dalším orginálním názvem přišla uživatelka Renata. Navrhuji název: NE. Výhodou je, že se volby zjednoduší na ANO x NE a případná koalice se bude špatně vysvětlovat, vysvětlila. 

Se svým názvem přišel také bývalý poslanec za ODS Tomáš Úlehla. Podle něj by se strana měla jmenovat Klausovka, případně Klausonáta.

Video  Klaus mladší: Do podzimu zhubnu pět kilo a založím stranu  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Nová strana po prázdninách

Svou novou stranu chce Václav Klaus ml. představit v září tohoto roku. S jejím formováním mu pomáhá i jeho otec. 

„Chci postavit tým skutečných expertů na jednotlivé oblasti života, aby si to lidé mohli spojit s nějakými myšlenkami s konkrétními lidmi,“ řekl Václav Klaus mladší v Epicentru Blesk Zpráv.

ODS Klause vyloučila poté, co přirovnal počínání Sněmovny ve vztahu k evropské legislativě k židovskému výboru. 

iFender ( 29. dubna 2019 12:43 )

Takze muj navrh je Cesko-Moravska Konzervativni (strana). 

prasatkopepicek ( 28. dubna 2019 17:58 )

KGB - Klausovic Gay Banda A heslo: "Nebat se si nakrast!"

bb88 ( 28. dubna 2019 17:10 )

SVK- Strana Václava Klause. Už kupuji kolu , ta se s rumem hodí. Dík.

roka ( 28. dubna 2019 16:43 )

Chytrolíni se jmenovat nemohou, to už mám registrované já.

silen ( 28. dubna 2019 16:00 )

...napřed by si mohl nechat odborně srovnat ten zdeformovaný obličej...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa