https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ralph-lauren-vyrabi-sve-vehlasne-tricko-z-plastovych-lahvi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ralph Lauren vyrábí své věhlasné tričko z plastových lahví Video

29.4.2019 00:15 | NEW YORK (ČTK)
Nová trička značky Polo Ralph Lauren se vyrábějí pouze z recyklovaných plastových lahví a barví se bez použití vody. / Ilustrační foto
Nová trička značky Polo Ralph Lauren se vyrábějí pouze z recyklovaných plastových lahví a barví se bez použití vody. / Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Americká oděvní společnost představila novou, ekologickou verzi svého ikonického trička polo. Nová trička značky Polo Ralph Lauren se vyrábějí pouze z recyklovaných plastových lahví a barví se bez použití vody. Agentuře AP to řekl nejmladší syn zakladatele firmy a ředitel firmy pro inovace David Lauren.
 

Cílem firmy je, aby výrobou nové řady triček Earth Polo odstranila ze skládek a oceánů do roku 2025 nejméně 170 milionů lahví. Trička se vyrábějí na Tchaj-wanu a na jedno tričkoo se použije zhruba 12 lahví. Firma spolupracuje s First Mile, organizací, která sbírá lahve a ty pak přeměňuje na vlákno a tkaninu.

Nová trička nabízí firma na internetu i v obchodech po celém světě. Jsou ve verzi pro ženy i pro muže a v barvách zelené, bílé, námořnické modři a světle modré. Jejich cena je stejná, jako u ostatních triček značky Polo.

Ralph Lauren se již roky snaží zlepšit svůj přístup k ochraně životního prostředí a změnit firemní kulturu a způsob myšlení o tom, jak vyrábět oblečení. Mimo jiné si firma stanovila za cíl, že do roku 2025 chce používat pouze udržitelné zdroje bavlny a recyklované nebo udržitelné obalové materiály.

O ekologičtější přístup se snaží také další módní značky. Recyklované materiály nebo materiály vhodné i na jiné použití využívá při výrobě oděvů mnoho menších značek po celém světě. Firmy Burberry a H&M se loni spolu s dalšími společnostmi z oděvního průmyslu přihlásily k Chartě módního průmyslu pro změny klimatu, jejíž vizí je dosáhnout do roku 2050 nulových emisí v tomto odvětví.


reklama

 
Další informace |
Reklamní sdělení:
Moderní tričko s potiskem pro každou věkovou kategorii.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist