Vítězi aquatlonového poháru jsou Tereza Svobodová a Lukáš Červenka

Český pohár v aquatlonu je u konce. Posledním závodem seriálu AQUATLON CZECHTRISERIES byl v neděli 28. dubna Aquatlon Praha 11. Ten ovládli Tomáš Zikmund a Tereza Svobodová, která je zároveň celkovou vítězkou poháru. V kategorii mužů zvítězil celkově Lukáš Červenka.

V hlavní kategorii se závodilo na distancích 400 metrů plavání – 5200 metrů běh. Dějištěm plavecké části byl bazén Jedenáctka, běžecká část se pak odehrála v přilehlém Parku u Chodovské tvrze.

V závodě můžu plaval nejrychleji Jiří Landsmann, který však své postavení neudržel a v běhu se propadl na 30. místo. Tomáš Zikmund si připsal třetí nejrychlejší plavecký čas.

Jak říkám...



"V plavání jsem si chtěl především udělat náskok na Martina Semeráda, který mě mohl připravit o druhé místo v celkovém pořadí poháru. Nakonec jsem si náskok vytvořil, ale ne tak velký, jak jsem si představoval. V běhu jsem se rychle dostal na první místo, ale pořád jsem se koukal za sebe a hlídal si Martina. Chvíli se mi přibližoval, ale nakonec jsem si to pohlídal,"  uvedl Tomáš Zikmund.

Tomáš Zikmund zvítězil v čase 21:01, druhý Martin Semerád ztratil 13 vteřin, třetí Šimon Koblížek zaostal o dalších deset sekund.  Díky tomu si Tomáš Zikmund zajistil celkové druhé místo v Českém poháru v aquatlonu. Zvítězil Lukáš Červenka, který si v průběhu poháru připsal jedno vítězství a dvě druhá místa. Třetí místo získal Martin Semerád. „

"Vůbec jsem s tím nepočítal, takže druhé místo je pro mě super. A vítězství Lukáše Červenky je naprosto zasloužené," dodal vítěz pražského závodu.

Tereza Svobodová potvrdila pohárový triumf

V závodě žen nejrychleji sice plavala Šárka Landsmannová., když  Tereza Svobodová si v bazénu připsala do výsledků až desátý nejrychlejší čas.

Jak říkám...



"V plavání jsem se zase chtěla zlepšit, ale tentokrát se mi to nepodařilo. Ale výsledný čas zase tak špatný nebyl. Holky před sebou jsem doběhla už během prvního okruhu. A když jsem vbíhala do druhého, už jsem byla první a hlídala jsem si to,“ popsala závody spokojeně vítězná Tereza Svobodová, která  zvítězila v čase 23:04, druhá doběhla Eliška Říhová, třetí Barbora Stupková.

Díky dvěma vítězstvím a jednomu druhému místu si tak závodnice týmu TITAN TRILIFE zajistila celkové první místo v aquatlonovém poháru. Druhé místo patří Elišce Říhové, třetí příčku bere Dana Přikrylová.






  Praha   28. dubna  2019



Aquatlon Praha 11

Muži: 1. Tomáš Zikmund 21:01, 2. Martin Semerád 21:14, 3. Šimon Koblížek 21:24
Ženy: 1. Tereza Svobodová 23:04, 2. Eliška Říhová 24:45, 3. Barbora Stupková 25:07

Český pohár v aquatlonu, celkově
Muži: 1. Lukáš Červenka 2900, 2. Tomáš Zikmund 2870, 3. Martin Semerád 2850
Ženy: 1. Tereza Svobodová 2950, 2. Eliška Říhová 2790, 3. Dana Přikrylová 2770

(jv, triatlon.cz, SportovníListy.cz, foto:Triatlon.cz)

Velká pokuta pro český hokej

21.4.2024 09:00:00

V rámci ochrany životního prostředí a dodržování pravidel udržitelnosti byla Asociaci extraligových klubů udělena pokuta ve výši 10 milionů korun. Toto rozhodnutí přišlo po anonymním podnětu a nás...