Potřebujete půjčku bez registru? 4 způsoby, jak si rychle a správně sjednat úvěr

Zdroj: COOL CREDIT

Když potřebujete půjčit peníze, mělo by to být co možná nejrychleji. U většiny bankovních půjček je však celý schvalovací proces poměrně zdlouhavý, takže na řadu přichází spíše půjčky od nebankovních poskytovatelů. Ty mají mnoho výhod a jednou z nich je právě rychlé a pohodlné sjednání. A jak si co nejlépe vybrat půjčky, když na peníze pospícháte? S tím vám pomůže tento článek.

Začněte výběrem vhodného finančního produktu

Na trhu s půjčkami najdete opravdu širokou škálu různých nabídek. Od větších úvěrů s nutností zástavy až po malé mikropůjčky, kdy poskytovatel ani nenahlíží do registru dlužníků. Právě u těchto menších půjček do hodnoty 10 000 až 20 000 korun bývá sjednání možné pomocí SMS nebo online z pohodlí domova. Půjčka bez registru je opravdu sjednána v co možná nejkratším časovém intervalu a bez zbytečných prodlev a čekání.

Nepodceňte počítání celkové ceny za půjčku

Velmi důležitým krokem výběru je neorientovat se pouze podle názvu a lákavého nadpisu u půjčky. Především vás musí zajímat čísla. Důkladně si vypočítejte, kolik za danou půjčku ve výsledku zaplatíte a takto si připravte výsledek ke každé z možných nabídek. Kromě úrokové sazby je potřeba vzít v úvahu také případné poplatky a připočíst je k celkové ceně za půjčku. Na základě tohoto výpočtu získáte nabídku, která vychází nejvýhodněji.

Většina lidí bere první nebo jednu z prvních nabídek, na které narazí. To je ale často zbytečně stojí klidně až několik tisíc korun navíc. Přitom si stačí dát jen malinko víc práce, prohledat internet a s rozmyslem vybrat opravdu tu nejlepší a cenově nejvýhodnější variantu. Tuto práci dokážou výrazně ušetřit nejrůznější srovnávače a podobné portály, kde přehledně vidíte více nabídek na jednom místě.

Záleží i na věrohodnosti poskytovatele

I takto výhodnou nabídku je potřeba ještě jednou prověřit. Tentokrát se podívejte na poskytovatele a zároveň si prostudujte podmínky a pravidla k čerpání úvěru. Dozvíte se, jaké jsou případné sankce za nesplácení a co všechno je potřeba splnit. Každý slušný poskytovatel uvádí podmínky na stránkách, jsou dobře dohledatelné a měly by obsahovat odpovědi na všechny zásadní otázky týkající se úvěru. Pokud to tak není a pro danou půjčku nemůžete ani za nic na světě najít podmínky, zbystřete a možná se raději poohlédněte po jiné nabídce.

Jak rychlé může být sjednání půjčky?

A jak rychle lze sjednat takovou půjčku? Například rychlá půjčka bez registru od Cool Credit zabere zhruba do 10 minut. Stačí vyplnit všechno potřebné, poté chvíli počkat na schválení a je to. Peníze se na účet přičtou v závislosti na rychlosti vaší banky, ale odesílány jsou ihned po schválení. Potom už zbývá pouze řádné splácení.