Lundqvist, Pettersson a další esa! Švédové berou na Carlson Games 16 hráčů NHL

Foto: iihf.com

29. dubna 2019, 14:44

Václav Jáchim

Tak tohle bude skvělá podívaná! Švédský tým pro Carlson Hockey Games je plný velkých jmen, kouč Rikard Grönborg počítá se 16 hokejisty z NHL! Na českém turnaji by se měli představit mj. brankář Henrik Lundqvist (na snímku), obránci Adam Larsson s Oliverem Ekmanem-Larssonem, útočníci Elias Pettersson, Elias Lindholm, Patrick Hörnqvist a další esa.

Grönborg, který je podle zámořských médií jedním z kandidátů na pozici hlavního trenéra Buffala, má na posledním podniku letošního Euro Hockey Tour k dispozici tři brankáře, osm obránců a 13 útočníků. Pro MS počítá s 18 krajánky z NHL, turnaj v Brně nebudou hrát obránce Mattias Ekholm z Nashvillu a útočník William Nylander z Toronta.

Další dva hráči ještě účast zvažují, podle stránek švédského svazu ponechali tuhle možnost otevřenou útočníci Magnus Pääjärvi z Ottawy a Nicklas Bäckström z Washingtonu. Pro krajánky z NHL, kteří jsou v nominaci na akci v Brně, půjde o první reprezentační starty v této sezoně. Pouze útočník Jesper Bratt z New Jersey se už minulý týden zapojil do zápasů Nordic Cupu s Finskem.

Kádr Tre Kronor je nabitý, Švédové budou na letošním světovém šampionátu patřit k největším favoritům. Grönborg disponuje kvalitou i zkušenostmi, desítka hráčů se v předchozích dvou letech podílela na zisku titulů mistrů světa. Oba zlaté turnaje hrál Ekman-Larsson, v roce 2017 slavili H. Lundqvist, Holm, Krüger, E. Lindhoilm, loni pak A. Larsson, Gustafsson, A. Kempe, Pettersson a Hörnqvist.

Foto: iihf.com

Tradiční opory doplňuje i několik mladých talentů. Vedle zmíněného Bratta dostávají první šanci v národním týmu dospělých obránci Robert Hägg z Philadellhie a Marcus Pettersson, který byl během sezony vyměněn z Anaheimu do Pittsburghu. Loni v Dánsku byl členem týmu Elias Pettersson, jenž po odchodu do Vancouveru neskutečně zazářil a je jedním ze tří hráčů nominovaných na Calder Trophy pro nejlepšího nováčka NHL.

Vedle hokejistů zámořské ligy je v nominaci na Carlson Hockey Games osm hráčů z evropských soutěží. Brankář Jhonas Enroth začínal ročník v běloruském Minsku, koncem ledna přešel do Örebro. Ruskou KHL po přesunu z NHL hráli Philip Holm (loni Vancouver) a Dennis Rasmussen (předtím Anaheim). Za Atlantikem si v minulosti zahrál rovněž Anton Lander, dosud parťák Jiřího Sekáče v Kazani. Z domácí SHL jsou v týmu zadák Lukas Bengtsson, útočníci Anton Wedin a Joakim Nygard.

Carlson Hockey Games začnou Švédové na domácím ledě, ve středu 1. května vyzvou ve stockholmské  hale Ericsson Globe výběr Ruska. Zbývající utkání proti české reprezentaci a Finsku pak obhájci světového zlata sehrají o víkendu v Brně.

Vstupenky na Carlson Hockey Games, které budou plné známých jmen z NHL, můžete zakoupit na Hokejka Ticket. Lístky jsou stále k dostání.

Nominace Švédska na Carlson Hockey Games

Brankáři:
Henrik Lundqvist (New York Rangers, NHL), Jacob Markström (Vancouver, NHL), Jhonas Enroth (Örebro).

Obránci:
Adam Larsson (Edmonton, NHL), Oliver Ekman-Larsson (Arizona, NHL), Erik Gustafsson (Chicago, NHL), Robert Hägg (Philadelphia, NHL), Marcus Pettersson (Pittsburgh, NHL), Philip Holm (N. Novgorod, KHL), Viktor Svedberg (Astana, KHL), Lukas Bengtsson (Linköping).

Útočníci:
Loui Eriksson, Elias Pettersson
(oba Vancouver, NHL), Elias Lindholm (Calgary, NHL), Patric Hörnqvist (Pittsburgh, NHL), Adrian Kempe (Los Angeles, NHL), Mario Kempe (Arizona,. NHL), Marcus Krüger (Chicago, NHL), Oscar Lindblom (Philadelphia), Jesper Bratt (New Jersey, NHL), Dennis Rasmussen (Magnitogorsk, KHL), Anton Lander (Kazaň, KHL), Joakim Nygard (Färjestad), Anton Wedin (Timra).

Trenér: Rikard Grönborg

Program Carlson Hockey Games 2019

Středa 1. května:
15:00 Švédsko – Rusko (Stockholm)

Čtvrtek 2. května:
17:30 Finsko – Česko (Brno)

Sobota 4. května:
14:00 Rusko – Finsko (Brno)
18:30 Česko – Švédsko (Brno)

Neděle 5. května:
14:00 Švédsko – Finsko (Brno)
18:00 Česko – Rusko (Brno)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz