Malá kopaná: Neuvěřitelný kolaps a Most opustil Jihlavu bez bodu
Foto: Mostecká liga malé kopané
Sport

Jihlava - Most má za sebou 13. kolo celostátní Superligy malého fotbalu, utkání, které se až do posledních minut vyvíjelo pro mostecké naprosto dokonale, aby se nakonec změnilo v noční můru. V neděli v 18:30 se Severočeši postavili Jihlavě na její půdě a přítomní diváci byli svědky nebývalého dramatu.

Most vyběhl do zápasu ve složení - Aschenbrenner Miloslav - brankář, Bíro Ondřej "C", Fišer Antonín, Kasal Daniel, Levý Stanislav, Macko David, Matyáš David, Polák Jakub a Popelka Vít. Šlo tedy o velmi silnou sestavu hned se třemi hráči na střídání, což nebývalo zdaleka při všech dalekých výjezdech pravidlem.

Domácí Jihlava poslala do zápasu mužstvo - Kubica David - brankář, Demeter Robin "C", Chramosta Jan, Kavka Daniel, Kučera Zdeněk, Ošmera Petr, Plichta Antonín, Svoboda Richard a Šuta Radim. Kuriózně dokonce Jihlava nastoupila do utkání s menším počtem hráčů než hosté, když v okamžiku úvodního hvizdu měla k dispozici pouze 5+1 hráčů a zbylí hráči teprve doráželi v průběhu střetnutí.

Samotný úvod zápasu byl pro hosty z říše snů. Ondřej Bíro, opět hrající mimořádné představení v poli, hned své druhé střídání proměnil ve svou show, když během minuty nejprve vybídl křížným pasem přes celé hřiště ke skórování Víta Popelku a chvíli na to sám skóroval po přihrávce Davida Macka. Opaření domácí nebyli bez hráčů na střídání schopni nijak reagovat a Most nadále kupil šance, které pohříchu ne a ne proměňovat. To se povedlo až pět minut před koncem poločasu Davidovi Matyášovi po přihrávce Stanislava Levého. Hned minutu na to však poprvé udeřila taky postupně se zlepšující Jihlava. Gól vstřelil český reprezentant Robin Demeter. Mostu však hned o dvě minuty později vrátil třígólové vedení ekvilibristickým kouskem Ondřej Bíro p autovém vhazování Stanislava Levého.

Poločasová přestávka tedy probíhala v naprosto pohodové atmosféře s třígólovým náskokem hostů a vše nasvědčovalo tomu, že není důvod, v Jihlavě nebodovat.

Druhá půle však od samého počátku začala nabízet zcela odlišný obraz a je třeba přiznat, že nejvýraznější zásluhu na tom měl v poločase se k jihlavským připojivší Richard Svoboda, nejproduktivnější jihlavský hráč tohoto ročníku. Právě on od poločasového hvizdu působil hostům největší problémy a po celých třicet minut se prezentoval skutečně mimořádnými individuálními kvalitami.

Jihlava byla od prvních minut druhé půle výrazně aktivnější a neustále se tlačila do zakončení. Most se sice snažil o protiútoky, ale drtivou většinu času se hrálo na dostřel branky mostecké šance výborným výkonem držícího Miloslava Aschenbrennera. Po deseti minutách za Jihlavu snižoval Petr Ošmera po asistenci Richarda Svobody. Hned o další tři minuty později bylo skóre již jen o gól, když tentokrát přesně pálil Svoboda sám po přihrávce Demetera. Následovala dlouhá pasáž, kdy ani jeden z týmů nebyl schopen skórovat a ubíhající čas hrál samozřejmě do not bohužel před svým brankovištěm stále pevně přikovanému Mostu. Když v padesátéšesté minutě dokázal Most přeci jen proměnit jeden ze svých sporadických protiútoků (po asistenci Popelky mířil přesně Matyáš), bylo již prakticky vyloučeno, v Jihlavě nebodovat. Vždyť ztratit za čtyři minuty dvougólové vedení je teoreticky vyloučené. A přesto se přesně tohle stalo.

Jihlava začala hrát přesilovku s Danielem Kavkou v bráně a tento tah se jí začal okamžitě vyplácet. Postupně skórovali Svoboda, Ošmera a Zdeněk Kučera po přihrávce Svobody, který dohrál utkání se zápisem 2+3, což znamená, že byl podepsaný kompletně pod celým jihlavským obratem.

Most tak po nepochopitelném kolapsu ztratil již téměř vyhrané utkání a s ohledem na vývoj ligové tabulky bohužel s největší pravděpodobností i šance na letošní medailová umístění. Nyní již Severočechům půjde již jen o dohrání ročníku se ctí a udržení středu ligové tabulky.

„Něco takového jsem ještě v malém fotbale nezažil. Bohužel závěrečný knock-out byl již jen vyvrcholením našeho výkonu ve druhé půli. Nechali jsme se Jihlavou až příliš zatlačit a nedokázali hrát tak aktivně jako v prvním poločase. Je sice fakt, že Jihlavě postupně přicházeli další hráči, z nichž zejména Svoboda byl skutečně výjimečný, ale ani to neomlouvá, že jsme nedokázali vedení udržet“ zahájil své smutné pozápasové ohlédnutí Vojtěch Benda, mostecký trenér.

„Když jsme šli čtyři minuty před koncem opět do dvougólového vedení, všichni jsme si již mysleli, že je hotovo. Jihlava nám ale názorně předvedla, že dokud nezapískal rozhodčí, není hotové nic. Vše je o to smutnější, že tento zápas nás měl udržet v bojích o bronzovou medaili. Bohužel, stalo se. Nyní nám nezbývá, než jít soupeře za soupeřem a na konci ligy se nechat překvapit, na jaké konečné umístění budou naše body stačit,“ uzavřel Benda.

Více informací na www.fotbal-most.cz. (aj)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru