Bigman Weekend 2019 – vynikající ukázka kulturistiky, Lenartowicz míří na Olympii

Bigman Weekend 2019

Víkendová soutěž Bigman Weekend má za sebou svůj druhý ročník a já bych se vůbec nedivil, kdyby ji většina z vás zmeškala. Závody se konaly v Benidormu, poblíž města Alicante. V loňském letním měření sil kulturistů kategorie Open nejvíce zazářil „mladík“ Iain Valliere. Ten si zde vybojoval místenku na Olympii, když porazil další dva mladíky. Igora Illése a Romana Fritze. Letošní listina závodníků však byla mnohem našlapanější! A to jak ve smyslu kvality, tak i velkých jmen, jaká se zde ukázala.
Předsoutěžní preview jsme si pro vás nachystali v pátek a naleznete si ZDE

Josh Lenartowicz

Vítězem soutěže se zřejmě (k dispozici nejsou a dost možná ani nikdy nebudou kvalitní fotografie ani videa) se stal obrovitý Australan Josh Lenartowicz. Josh ve spolupráci s koučem Patrikem Tuorem dotáhl formu k dokonalosti. To, co mu chybělo v 2017 i začátkem 2019, tam tentokrát bylo. Byl ostrý jak břitva, udržel si plné svaly a především v pase nebyl široký. Vypadal fantasticky a potvrdil tak předsoutěžní předpoklady.
Joshua si vítězstvím zajistil Olympii, což pro něj byl cíl číslo 1. Mě osobně překvapil tím, jak vypadal. Myslím si, že mu tato soutěž hodně přidá na klidu.

Akim Williams

Boom! Wow! Akim podle fotek, jaké jsem zatím mohl vidět, závodil ve formě, která se hodně blížila té jeho zatím nejlepší. Tu loni ukázal na Muscle Mayhem soutěži. Nebýt Joshe, tak má Akim jistotu účasti na Olympii. Úzký pas, na jeho poměry hluboké břišní svalstvo, separace všech svalů v čelních pózách na skvělé úrovni. Zepředu byl pro mě vítězem. Zezadu přeci jen rozhodla šířka Joshe, ale Akim se určitě neztrácel. Ukázal svaly zad, které se u něj často neukazovaly.
Druhé místo je pro Akima výsledkem, který mu Olympii nezaručuje. S 15 body má však na své pronásledovatele náskok, který se bude jen těžko stahovat. Akim se po soutěži nahrál fanouškům, aby je informoval, že dost možná ještě 1 soutěž před Olympií absolvuje, aby měl na 100% dost bodů. Teď má ale v plánu užít si Španělsko a na rozhodování bude prostor až doma v USA.

James Hollingshead

Jak jsem zmiňoval v preview, tak se i stalo. Anglickému kulturistovi žijícímu v Londýně se poprvé v profesionálech opravdu povedl závěr přípravy. Poprvé se totiž dokázal vyhnout chybám z posledních 2 let, kdy na soutěž nastupoval předietovaný a strhaný. Nepomohly tomu ani zbytečné závěry s pokusem odvodňovat. Forma, jakou se prezentoval v Benidormu, opravdu stála za to. James působil vedle obrovitého Joshe jako konkurenceschopný kulturista. Byl vyřezaný, ale poprvé také šťavnatý, plný a ruce, záda a kvadricepsy si udržely svůj tvar. Výsledkem byla ostrá formá se kterou může majitel King’s Gymu bojovat v Top 5 na téměř každé soutěži. James může být a také je nad míru spokojen. Myslím si, že v roce 2020 jej uvidíme na Olympii po boku de Ashy, Sandoa a Flexe Lewise!

Ostatní

Z dalších jmen je nutno zmínit Eddieho Bracamontese, který pokračuje v sérií skvělých výsledků. Aby se mu povedl stejný kousek, jako v loňském roce Joshovi Wadovi, tak by se asi musel stát zázrak. Ale z pohledu výsledků bude 2019 pro Eddieho rokem životním.
Rafael Brandao určitě s výsledkem, který nepomohl jeho šancím na Olympii, spokojen nebude. Zdá se, že tělo je unavené a nespolupracuje. Uvidíme, jak bude vypadat měsíc květen v podání Brazilce.
Essa Obaid závodil v té nejlepší formě od roku 2015 a já se divím, že ho rozhodčí neposlali na 4. místo. Essa vypadal o poznání lépe, než v Brazílii!
Osmý Dani Kaganovich z Izraele patřil mezi to málo estetických kulturistů, kteří nastoupili ve Španělsku. Byl o poznání vyrýsovanější, než v loňském roce. No doufejme, že v sezóně pokračuje. Potřeboval by se porovnat s mnohem širší skupinou závodníků.

Bigman Weekend 2019 – kulturistika Open výsledky:

1. Joshua Lenartowicz
2. Akim Williams
3. James Hollingshead
4. Eddie Bracamontes
5. Rafael Brandao
6. Essa Obaid
7. Andrea Presti
8. Dani Kaganovich
9. Kenneth Jackson
10. Diogo Nunes
11. Mahmoud Kafi
12. Erik Ramirez
13. Miha Zupan

Kvalitní fotky k dispozici zatím nejsou. Pokud vás zajímají i ty nekvalitní, tak poslouží IG závodníků.

TOP 3