Hvězda seriálu Hry o trůny, Nikolaj Coster-Waldau, který hraje postavu Jaimeho Lannistera, byl spatřen, jak si vychutnává novou limitovanou edici whisky White Walker.

Hvězda seriálu Hry o trůny, Nikolaj Coster-Waldau, který hraje postavu Jaimeho Lannistera, byl spatřen, jak si vychutnává novou limitovanou edici whisky White Walker. Zdroj: Archiv

Jonnie Walker White Walker
Jonnie Walker White Walker
Jonnie Walker White Walker
3
Fotogalerie

Hra o trůny má vlastní whisky. Po vložení do mrazáku se objeví tajemný nápis

Nejprodávanější skotská whisky světa Johnnie Walker vytvořila v rámci poslední série seriálu Hra o trůny limitovanou edici Johnnie Walker White Walker inspirovanou hlavní zápornou postavou světa Game of Thrones. Tato whisky je unikátní v mnoha směrech. Nejen, že nese řadu symbolik tohoto seriálu, ale jde také o blend whisky, který si nejlépe vychutnáte vychlazený.

Blend skotské whisky Jonnie Walker White Walker, kterou stvořil George Harper, zahrnuje hned několik symbolik seriálu Hra o trůny. V srdci tohoto inovativního blendu jsou single malt whisky z jedněch z nejsevernějších palíren Skotska, palíren Cardhu a Clynelish. Protože kam Bílí chodci vstoupí, tam okamžitě vše zmrzne, je i tato whisky speciálním blendem, jež si nejlépe vychutnáte vychlazenou. Neobvyklá výše obsahu alkoholu, která činí 41,7 %, také není náhodná. Číslo 1 odkazuje na jeden trůn, kterého se snaží všichni zmocnit.  Sedm pak na 7 království, jež o něj bojují. 

Z designu na první pohled zaujme sněhově bílé provedení s výraznou změnou typického panáčka. Ten je oblečen do brnění a místo ikonické hole drží meč. To ale není vše. Když láhev namrazíte, díky speciální technologii inkoustu citlivého na teplotu vystoupí modré žíhování a slogan: „Winter is here“ neboli „Zima je zde.“

Limitovaná edici whisky Johnnie Walker White Walker o objemu lahve 0,7 l je k dostání za doporučenou cenu 999,- ve vybraných e-shopech a prodejnách. Už jste ji ochutnali?