30. 4. 2019 10:02 − 1150× − 0

Na Kopné vítězný double pro jezdce Hankook Trophy!

Prvními příležitostmi k podání přihlášky a zisku prvních bodů do Hankook Drivers Rally Trophy byly Valašská Rally a Rallysprint Kopná.

Na Kopné posádky na pneumatikách HANKOOK získaly obě dvě hlavní první místa. Mirek Jakeš/Petr Machů zvítězili v absolutním pořadí a Adam Březík/Zdeněk Bělák jun. překvapivě vyhráli absolutní klasifikaci Rallysprint série a zároveň třídu 6.

Navíc nechybělo mnoho k tomu, aby posádka HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY ovládla i absolutní klasifikaci MČR historických vozidel. Martinovi Černému s Jaroslavem Krajčou totiž chyběly ještě dvě rychlostní zkoušky před cílem na první místo pouze necelé dvě sekundy. Pak se ale opakovala loňská historie a posádku postihl defekt, kvůli kterému ztratila rozhodujících přibližně 25 sekund. I výsledné druhé místo absolutně a první ve třídě je ale krásný úspěch. Na tratích Rallysprintu Kopná panovaly kromě deště a bláta celkově obtížné podmínky, když na části RZ Kameňák byl dokonce sníh kolem trati a led na ní. Právě náročné a proměnlivé počasí ale pneumatikám HANKOOK vyhovuje nejvíce.

Mirek Jakeš/Petr Machů museli o své vítězství bojovat od první až do poslední rychlostní zkoušky, o čemž svědčí jak nevelký desetisekundový náskok na druhého Erika Caise v cíli, tak to, že v poslední RZ zajely obě dvě posádky naprosto identický čas. Zatímco od Miroslava Jakeše se boj o nejvyšší příčky očekával, vítězství Adama Březíka/Zdeňka Běláka jun. mělo příchuť senzace, protože Adam Březík ani Zdeněk Bělák jun. se doposud žádným podobně významným úspěchem pyšnit nemohli. Přesto vedli mazácky od startu až do cíle a postupně svůj náskok navyšovali až na konečnou více než minutu. Bude zajímavé sledovat, zda na tento úspěch Adam Březík dokáže navázat i v dalším průběhu sezony. Dobrou formu Březíků na Kopné potvrdil šestým místem absolutně také Martin Březík na Škodě Fabia R5. Na Rallysprintu Kopná se dařilo i dalším jezdcům HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY. Druhá místa si ve svých početně obsazovaných třídách vyjeli populární šoumen Josef Urban (třída 17, Škoda 130 LR) a Tibor Bartúnek (třída 8, Honda Civic Type-R). Ze stříbra se radovali i Pavel Malaník (třída 14, Škoda Favorit), David Ševčík (třída 9, Honda Civic) a Patrik Silber (kategorie 3, Lada VAZ 21011 MTX). Z méně obsazovaných tříd si odvezli vítězství Adam Čepela (třída 18, Ford Puma), Vlastimil Mikel (kategorie 3, Lada 1600) a Martin Čagánek (třída 10, Škoda Felicia).

Před Rallysprintem Kopná se odehrála Valašská Rally, první podnik MČR v rally. Tam se v rámci HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY jednoznačně nejvíce dařilo Jaroslavu Pešlovi a Petru Hrobskému (oba Mitsubishi Lancer EVO IX), když obsadili první dvě místa mezi devítkou jezdců třídy 3 produkčních automobilů. V nejvyšší kategorii R5 zde vsadili na HANKOOKY Miroslav Jakeš, Martin Březík, Štěpán Zabloudil a Richard Čech. Třetí místo ve třídě 11 obsadil Jan Hodouš na dieselové Fábii.

Do letošního ročníku HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY se již přihlásilo bezmála padesát jezdců ze všech vypsaných šampionátů. Další přihlášky přijal promotér poháru na Rallye Šumava Klatovy a Historic Vltava Rallye. Průběžné pořadí elitní desítky HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY po prvních dvou odjetých závodech je následující:

Posádka Vůz Třída / Kat. Šampionát Body

1. Miroslav Jakeš – Petr Machů Škoda Fabia R5 P2+ 10
Adam Březík – Zdeněk Bělák jun Peugeot 208 R2 8 RSS 10
3. Jaroslav Pešl – Radek Juřica Mitsubishi Lancer EVO IX 3 MČR 9
Josef Urban – Jaroslav Urban Škoda 130 LR 17 RSS 9
5. Petr Hrobský – Dalibor Štěpán Mitsubishi Lancer EVO IX 3 MČR 8
Martin Černý – Jaroslav Krajča Lada VFTS 4 MČR-HA 8
7. Tibor Bartúnek – Miroslav Koutský Honda Civic Type-R 8 RSS 6
Tomáš Carbol – Kristýna Smrčková Škoda 130 RS 17 RSS 6
9. Martin Březík – Marek Omelka Škoda Fabia R5 P2+ 5
Jan Bezemek – Tomáš Kretík Škoda 130 L/A 4 MČR-HA 5

Stejně jako v minulých letech se v HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY bojuje o závodní pneumatiky HANKOOK, které nabízejí špičkové jízdní vlastnosti za přijatelnou cenu. Věcnými cenami pro vítěze jsou:

1. místo – 8ks pneumatik HANKOOK v rozměru a typu uvedeném v přihlášce účastníka (v maximální hodnotě 60.000,- Kč vč. DPH)

2. místo – 4ks pneumatik HANKOOK v rozměru a typu uvedeném v přihlášce účastníka (v maximální hodnotě 30.000,- Kč vč. DPH)

3. místo – 2ks pneumatik HANKOOK v rozměru a typu uvedeném v přihlášce účastníka (v maximální hodnotě 15.000,- Kč vč. DPH)

Podmínkou pro účast v poháru je vyplnění přihlášky. Na jejím základě pak může soutěžící zakoupit pneumatiky za zvýhodněných podmínek. Přihlášku a další podrobné informace o poháru HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY 2019, stejně jako nabídku závodních pneumatik HANKOOK, naleznete zde.

Veškeré informace i přihlášky Vám zástupci promotéra poháru rádi podají také osobně ve stanu HANKOOK Motorsport v servisních zónách na všech soutěžích MČR v rally, Rallysprint série i MSR v rally. Zde také poskytuje HANKOOK pro všechny své zákazníky bezplatný pneuservis a poradenství v průběhu všech závodů.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!