30. dubna 2019

Salát s chilli cizrnou


Opečená cizrna je skvělá věc jako chuťovka třeba místo brambůrek k televizi, ale taky jí ráda dávám jako toping na jednoduché saláty. Skvěle totiž doplní jinak poměrně fádní listy, protože se dá při pečení nebo opékání různě dochutit a navíc člověk nemusí přidávat přehršel dalších ingrediencí. Navíc díky cizrně salát i docela zasytí, takže jestli ho budete podávat třeba u grilování, na pečivo ani nevzpomenete.


4 porce
  • 2 lžíce oleje
  • plechovka cizrny
  • půl lžičky uzené papriky
  • čtvrt lžičky chilli vloček
  • špetka soli
  • pár kapek citronové šťávy
  • půl hlávky ledového salátu na proužky
  • lžíce olivového oleje a citronové šťávy na salát
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 4 lžíce mléka 
  • stroužek česneku
  • špetka soli

  1. Na pánvi nechám rozpálit olej a vsypu do ní dobře okapanou cizrnu. Tu opékám dozlatova asi 5 minut a průběžně promíchávám.
  2. Na poslední 2 minuty zakápnu cizrnu pár kapkami citronové šťávy a přidám uzenou papriku a chilli.
  3. Ledový salát promíchám se lžící olivového oleje a citronové šťávy, aby se všude ochutil.
  4. Na zálivku prošlehám dohromady zakysanou smetanu s mlékem, přidám utřený česnek a špetku soli.
  5. Před podáváním na salát už jen nasypu cizrnu a zakápnu česnekovou zálivkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)