QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vykradači aut v Plzni jsou při chuti! Vykradených aut přibývá

30.04.2019 13:54

Zloději, kteří se zaměřují na vykrádání aut v Plzni, o sobě zase dávají vědět. Policie řeší případy vloupání do aut denně. Zloděje lákají i drobnosti v autech!

Výsledek řádění vandala_foto_PČR (3)

Oznámení o vloupání do aut přijímají policisté v Plzni v podstatě denně. Aktuálně řeší hned tři případy, kdy se zloději do aut dostali rozbitým oknem.

K jednomu z vloupání došlo přímo v centru Plzně. Zloděj si vyhlédl zaparkované BMW. "Zloděj rozbil zadní okno a z vozidla si následně odnesl 700 Euro a značkové oblečení. Svým jednáním způsobil 51letému poškozenému škodu přes 40 tisíc korun. K dalšímu vloupání do vozidla došlo ve stejný den v odpoledních hodinách. Dosud neznámý pachatel rozbil skleněnou výplň předních dveří a z vozidla značky Citroen odcizil notebook, mobilní telefon a peněženku s doklady a finanční hotovostí. Škoda přesáhla hranici pěti tisíc korun," říká mluvčí policie Michaela Raindlová.

Případ vloupání do auta řeší šetří policisté na Slovanech. Pachatel opět rozbil skleněnou výplň okna a z přihrádky u spolujezdce odcizil značkovou peněženku, ve které bylo navíc 9 tisíc korun. Po zlodějích policie zatím stále pátrá.

Nejen navigace a rádia, ale i drobnosti a odložené tašky! Zloděje do aut lákají i zdánlivě nepotřebné věci...

Policie upozorňuje, že případy, kdy zloděje zlákají i drobnosti v autech, přibývá. Navíc dostat se do auta je pro zkušeného zliděje orázkou pár vteřin.

"K protiprávnímu jednání je často může zlákat například bunda odložená na zadním sedadle vozu. Mnohdy poškozením auta napáchají více škody než následnou krádeží věcí z něj. Do vozů se většinou dostávají násilím, kdy za pomoci různých předmětů rozbijí okénko vozu či poškodí zámky dveří. Občas zlodějům nahrávají sami majitelé či provozovatelé vozidel, kteří vůz zapomenou zamknout nebo jej sice zabezpečí, ale nezaktivují dnes již tak běžná zabezpečovací zařízení," dodává policejní mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24