Hlavní obsah
Článek

Do kin vstoupil film Velké dobrodružství Čtyřlístku. Na slavnostní premiéru dorazili nejen herci, kteří animovaným postavám propůjčili svůj hlas – Jan Maxián (Pinďa), Bohdan Tůma (Bobík), Tereza Bebarová (Fifinka) a Jiří Ployhar (Myšpulín), na akci přišli také tvůrci legendární pohádky.

Ve společnosti se objevila autorka Čtyřlístku Lucie Němečková a její manžel, výtvarník Jaroslav Němeček. Při pohledu na vitální manžele se dá jen těžko uvěřit tomu, že jejich společné dítě Čtyřlístek oslaví už padesát let.

„Nerad bych, aby to znělo nafoukaně, ale Čtyřlístek pro mě znamenal a znamená šťastný život od začátku po celou dobu,“ vzpomíná výtvarník, který komiks nepřetržitě kreslí od roku 1969. „Já s těmi figurkami a jejich příběhy stále doslova prožívám. Už tím, že jsem si je umístil do domečku, v němž jsem vyrůstal v Praze v Modřanech. Jen jsem jej umístil do Máchova kraje poblíž hradu Bezděz, kde jsem zas na chalupě. A když třeba s manželkou chystáme oběd, jako teď, tak já mám doslova pocit, že mně ho vaří Fifinka,” říká Jaroslav Němeček.

Související témata:
Vít Němeček

Reklama

Další články

Načítám