Chcete změnit styl vašeho interiéru? Bytové doplňky dokáží zázraky

Maličkosti utváří celek a vhodně zvolený nábytek nebo obraz dokáže celou domácnost projasnit a vytvoří perfektní dojem. Využijte rady interiérových designérů a vylaďte si svoji domácnost k dokonalosti. Jak na to?

0

Pokud chcete změnit váš domov bez velkých investic, vsaďte na doplňky do bytu jako jsou koberce, dečky, polštáře, obrazy či svíčky. S jejich pomocí vytvoříte požadovaný styl vašeho interiéru. Základem je vybrat si jednotný styl místnosti a poté vybrat doplňky v tomto stylu. S jakými styly se nejčastěji můžeme setkat a jaké bytové doplňky zvolit?

Boho styl s etnickými prvky

Domácnost ve stylu boho chic je stylová a plná etnických prvků. Povoleno je mixování marockých, indiánských či indických doplňků s přírodními barvami a materiály. Výsledek je velice osobitý, útulný a neobyčejný.

Jaké doplňky využijete? Ten správný dojem vytvoří mandaly, lapače snů, indické tapiserie, světýlka či orientální koberec. Nezapomeňte také na množství květin, které místnost oživí.

Skandinávský styl a jednoduché doplňky

Ve skandinávském stylu převládá minimalismus, ležérnost a neutrální barvy. Nechybí však smysl pro detail. Jednoduché linie a čistota barev tvoří prostor, ve kterém se bude každý cítit dobře. Zvolte jemné neutrální barvy, převládá bílá, šedá a maximálně jedna výraznější barva. Takto neutrální nábytek a vybavení můžete doplnit designovými doplňky, stejně dobře jako doplňky z antikvariátu. Využívají se hodně designová svítidla, jednoduché vázy či deky a polštáře v tlumených barvách.

Doplňky ve vintage stylu

Pokud pro vás severská jednoduchost není to pravé ořechové, možná upřednostníte útulnější vintage styl. Ten tvoří historické vybavení, které můžeme označit za klasické. Může to být i nový nábytek z kvalitního dřeva s nádechem patiny. K vintage stylu patří přírodní materiály, především kvalitní dřevo a kůže, ze které jsou především křesla a sedací soupravy či židle. Do místnosti s vintage vybavením se hodí bronzové a cínové doplňky, keramické mísy či klasické obrazy.

Tipy pro vás

Ať už si zvolíte jakýkoliv styl, plánujte každý pokoj samostatně a pak celý prostor slaďte do jednoho stylu. Začněte od místnosti, ve které trávíte nejvíce času. Jednotlivé místnosti by pak měly společně ladit, najděte tedy jednotící prvek či barvy, které budou pro celý váš domov společné.

Pokud chcete dosáhnout útulného dojmu, vneste do vašeho domova světla a mimo hlavní světla jej vybavte ještě menšími lampami, svítidly a menšími lampičkami. Hlavně zimní tmavé večery vám pak bude doma příjemněji.

Vhodně zvolené rostliny oživí každou domácnost. Pěstujte si doma svojí džungli a bude se vám doma i lépe dýchat.

Zrcadla opticky zvětší prostor, čehož můžeme využít třeba v předsíni nebo v chodbě.

Polštáře, deky a závěsy v jedné barvě vytvoří dojem sladěné místnosti. A kdykoliv vás barva omrzí, můžete bez velkých nákladů tuto barvu obměnit koupí nových přehozů a závěsů.