Panáček v reality show

Masterchef Česko (1.5.): Rodinný speciál

30. Duben 2019 | napsal(a): | reality show: MasterChef Česko

ms-rodina

Máme tu 17. díl a na placu 14 kuchařů. Ale nebojte, nevrátili se téměř všichni soutěžící, to jen těch zbylých 7 dostalo jednoho pomocníka. A to někoho, koho znají prakticky nejlépe, člena rodiny. Tentokrát bude vaření plné zábavných hlášek, o které se postarají děti, rodiče či sourozenci. Kdo dokáže za pomoci svého blízkého uvařit něco skvostného? Dozvíme se ve středu, tentokrát od 21:25.

Ale nejdříve krátce k minulému dílu. Soutěžící na začátku vařili pro děti ve školní jídelně, kde se více dařilo červeným. Do rozstřelu se dostali Petr, Oliver, Kačka a Mona. Petr jako kapitán dostal dvě možnosti na výběr, buď půjde sám na balkón, nebo na něj pošle dva členy svého týmu a sám si zaváří s tím zbývajícím. A Petr zůstal dole a vybral si Monu. IMHO nejlepší varianta. Kdyby šel nahoru, byl by za zbabělce a minimálně dva ze zbývajících šesti kuchařů by na něho byli naštvaní, a to nepočítám porotu, která by mu jeho „zbabělost“ mohla do budoucna vrátit. Kdyby šel proti Kačce nebo Oliverovi, mohl by snadno vypadnout. A Monu stejně všichni nijak extra v lásce neměli, navíc to byla nejmenší hrozba. Takže nebylo co řešit. A vyplatilo se. I když dařilo se oběma, porota ale Petra podržela. Vypadalo to, že mu více pomáhá, nakonec ale možná rozhodlo právě to, že se odvážil do souboje jít.

Tak, a pojďme k novému, už 17. dílu. Soutěžící totiž v první části soutěže nebudou vařit sami, ale dostanou k ruce pomocníka. A tím nebude nikdo jiný než nějaký člen rodiny. Tatínek, maminky, partnerka, bratr, velký syn nebo malá dcera, ti všichni se zapojí do vaření. A možná že místo pomoci našim sedmi kuchařům trochu zavaří. Ale určitě ne tolik, jak by napovídaly bulvární titulky na webu soutěže

 

Lukša

Mladý psavec, kterého to z komentářů vyneslo až na autorský post. Z reality show toho sleduji opravdu hodně, mezi mé nejoblíbenější se ale jednoznačně řadí Got Talent a The Amazing Race.

MasterChef Česko

Diskuze k článku

Počet komentářů: 45
1
Jana2
Reagovat

Tak zatím první díl kde je Petr docela sympatický. Naopak Kristýne jsem fandila a dneska se mi nelíbí, není zrovna nadšená že tam má mamu.

2
Mila1
Reagovat

Petr byl sympatický i v minulém dílu

3
Khajka
Reagovat

Mně se na Petrovi dnes líbilo, jak do toho skutečně maximálně zapojil dcerku. Mohl ji odstavit na vedlejší kolej a udělat to všechno sám, ale z toho, co bylo vidět, to neudělal.

4
Monika
Reagovat

Tahle rada je naprosto skvela, vyborne sestavenej tym porotcu, ktery se doplnuje a kazdy v nem ma sve misto. No a ten zaver, krasa. Lea je hrozne sympaticka, verim ji tu radost z postupu ostatnich a jsem rada, ze zustava.

5
Lukša
Reagovat

Roztomilý díl. Nebylo by hezké někoho vyhodit před jejich blízkými, navíc třeba Leu, na kterou čekalo toto překvápko. Bylo pěkné, jak se nakonec asi všem dařilo dohromady, hlavně Petr možná přesvědčil i ty, kteří ho nemusí, že vypadá na dobráka od kosti.
A zajímalo by mě, proč se takové zemlbáby nebo krupicové kaše nevařily za našich školních let ve školních jídelnách :-D

6
Wally
Reagovat

Z Kristíny se stává pěkně protivnej fracek. Ty její „ksichty“ při chválení Petra s dcerou byly na facku.
Dezert Kateřiny mohl být dobrý, ale dělat žemlovku bez žemlí? :)))

7
Baruš
Reagovat

@Lukša: Máš na mysli, že se nevarily vůbec nebo že se nevarily v takové kvalitě? Za nás se vařily, takže asi ta kvalita, co? Jinak já krupicovku v jídelně milovala, taková správně řídká a akorát ochucená. Máma ji dělala moc hustou…
A jinak jsem ráda, že Lea zůstává 😊

8
Jana2
Reagovat

@Wally: ja ji vždycky fandila, ale dneska to u mě teda prohrála. Fandím uz jen Lee a Honzovi, maximálně ještě Oliverovi.

9
Lukša
Reagovat

@Baruš: Ani ani :-) Já byl vždy jedním z mála, kdo se na ní těšil, ta školní byla nějakým záhadným způsobem výborná. Ale na mysli jsem měl spíš ten vzhled, ta kaše se vždycky kydla na talíř, prolila máslem a prosypala cukrem nebo kakaem. Kdežto tu Oliverovu by myslím snědli i zapřísáhlí odpůrci krupicové kaše.

10
Prochor
Reagovat

@Lukša: Za mých časů se v jídelnách dělala zemlbába ale ještě raději jsem měl nákypy (krupicový i rýžový) a vůbec nejvíc kynuté ovocné knedlíky.

11
Mila1
Reagovat

Nějak jsem nepochopila ty Kristyniny lasagne. Kdy uvařila či upekla to těsto? A maso muselo být syrové.

12
Lady XL
Reagovat

No mne si Petr až tak moc nezískal. Jo bylo fajn, že do vaření zapojil dcerku, ale několikáté opakování – „já si to dnes užiju, je mi jedno, jak to dopadne, vařím pro dceru“ – + pohled na kameru, mne pak fakt už nebavilo… Navíc vyhlásit jeho jídlo jako nejpovedenější, nebylo fér, i když nikdo nevypadl. Taky by mne zajímalo, jak dělala Kristýna lasagne, neukázali to. Možná tam měla ve skladu připravené těsto… Maso mohla stihnout, nebylo ho tolik a jestli bylo vepřové,při restování se udělalo brzy. Ale upřímně, docela jsem se lekla, když jsem to viděla, co to vlastně je :-).
Všimli jste si, že včera minimálně zabírali Ester? Nějak jsem prošvihla, že by se jí ptali, co bude vařit…., byla jsem pak překvapená, když jsem viděla ty knedlíky. Rozhodně to měla pracnější než Petr….
Žemlovka nebyla žemlovka! To je jako kdyby dělala štrůdl a přinesla na talíři poskládané piškotové těsto s nastrouhanými jablky… – tedy můj názor.
Rýžový nákyp – školka, škola – brrr, zemlbába to samé, od té doby ji nejím. Krupicová kaše mi chutnala všude. Ve škole jinak vařili výborně a jejich kynuté knedlíky s povidly, byly nepřekonatelné. Rajskou i šunkafleky vařili, podle mne, líp než mamka, která byla vždy chudák naštvaná…. :-).

13
anonym
Reagovat

Dcerka Petra je moc šikovná a jakoby Petrovi z oka vypadla. V tomto dílu byl Petr za sympaťáka.

14
Prochor
Reagovat

Včerejší díl byl jasně relaxační a nejednalo se tolik o soutěž. Hodně bylo určitě dopředu zrežírované. Například malá dcerka neměla být na balkoně sama, tak Petr vyhrál, Lea zase musela zůstat poslední aby mohl následovat emotivní závěr. Prostě si myslím, že o porovnávání jednotlivých jídel tentokrát nešlo a nemá cenu se tím zabývat kdo byl lepší.

15
anonym
Reagovat

@Lady XL: Mně včera vůbec nevadil, fakt je, že se jeho řeči nesmí brát doslova:-)
Naopak se mi nijak zvlášť nelíbilo a nenadchlo požádání o ruku. Připomnělo mi to svatbu Bendovky na Farmě. Pravda, bylo to dojemné, radostné, ale tak nějak to patří do soukromí, si myslím.
Včerejší jídla z dětství byla parodie. Asi nejsem dost moderní.
Kristýna těsto na nudle dělala, strojkem ho nechala uválet, ale dál nebylo už nic vidět.

16
Prochor
Reagovat

@Lady XL: To je věc chuti. Třeba rýžový nákyp s meruňkama, politý sirupem si dělá dodnes a chutná mi. Ale je hodně lidí, kteří ho nemusí.

17
Ajda
Reagovat

Kristína polovinu doby opéká papriku nad plamenem, za tu dobu mohla být hotová i v troubě, stačilo zapnout gril. Kdy to vše stihla?

Žádost o ruku trapné divadlo, pro mne, maminka docela zaražená.
Petrova dcerka milá, on mi nevadí, to chování mám spojené s jeho prací. Je zvyklý prezentovst projekty, řídit, rozhodovat, je tím poznamenaný.

Nákypy nesnáším, ale vše, kde byly blumy a mák bych si dala. Taky mě napadlo, že bych vařila kaši nebo žemlovku.

18
Mila1
Reagovat

@Lady XL: Těsto si přece připravovala na tom strojku, ale pak mi tam chybělo, co udělala s tím těstem. Jestli ho jen uvařila a na to nandala to opečené maso, omáčku a ten sýrový chips nebo jestli to upekla? Ale pokud dělám lasagne doma, tak to zapékám zhruba 40 minut, někdy i déle, tak mi to nějak nevychází. A v době, kdy ostatní nandavali na talíř, tak ona ze syrového masa dělala kuličky a dávala na pánev.. to přece nešlo stihnout.

19
anonym
Reagovat

Mně se zdá, že Kristina snad ty nudle na talíři ani neměla. Jen karboš politý omáčkou a sýrovou placku.

20
Wally
Reagovat

@Mila1: Ano, přesně.4 minuty před koncem dávala na pánev asi 2 cm tlustý karbanátek na pánev. Pak tam bylo vidět cosi, co snad prošlo krematoriem, černé a připálené. To střihařům moc nevyšlo. :))) Kristina měla velké štěstí, že se nevyzařovalo, její odchod by byl asi jistý.
I Oliverova kaše byla při prvním ochutnávání porotců tekutá a při druhém záběru to už byla guma, kterou krájeli.

21
Nika
Reagovat

@Lady XL: ani mě si Petr nezískal, na mě je to až moc sluníčkový Mirek Dušín. Tyhle typy moc nevyhledávám. A z nějakého důvodu mi připadá, že je už předem vybraným vítězem, což mě děsně otravuje.
Jinak včera milý díl, i když jsem ho díky „vytváření jiných hodnot“:) sledovala víceméně jen paralelně a nesoustředěně.
Jestli se Kristýna ksichtila nebo neksichtila u vyhlašování Petra coby vítěze dětského jídla, mi nevadilo, spíš přemýšlím nad tím, proč. Jestli je pravdivá moje teorie, že je předem vybraným vítězem a soutěžící tu protekci cítí, pak se ti ambiciózní, ať už skrytě či otevřeně, cítí být ohroženi a podvedeni. Neznáme zákulisí soutěže. A jak jsme již několikrát zde konstatovali, Kristýna ambiciózní je, a to velmi. Ale Petr jakbysmet, jeho řeči, jak vaří pro radost, pro dcerku blablabla, vůbec neberu vážně, protože když jsou chválení jiní a on ne, je jeho jinak setrvalý pokerface hodně čitelný.
Měla jsem obavy o Olivera, když vařil krupici, říkala jsem si, jak může s krupicí někdo zabodovat? Ale udělal z toho zajímavý pokrm a mně se ulevilo, když šel na balkón. Pak mi cvakalo u Ley, když stála před porotci jako poslední, ale nakonec šli všichni nahoru, což asi bylo v tomto díle logickým závěrem. Příště na vyhazov tipuji Ester, ale ohrožená se mi zdá nyní i Lea. Tak uvidíme:)

22
Nika
Reagovat

Že je to všechno různým způsobem sestříhané, je jasné, že dost možná mají i více pokusů a delší čas na přípravu, je asi taky fakt, proto se detaily, jak je možné, že stihli to nebo ono, nebo že to vypadalo nakonec jinak, než v době přípravy, vůbec nezaobírám:-))

23
Lukša
Reagovat

Co se týče Kristíny, nelíbí se mi, že porotci někdy ostatním vytýkají prezentaci jídla, ale u ní to tak nefunguje. Třeba v tomto dílu byla údajně nejhorší Lea právě kvůli tomu, přitom Kristíny jídlo opravdu vábně nevypadalo. To samé, když dělala v lednicové epizodě studentské jídlo, na oko žádná krása, ale u ní to porotě nevadí. Navíc pochybuju o tom, že řádně splnila zadání včerejšího úkolu, tedy povznést dětské jídlo na vyšší úroveň. Myslím, že kdyby nezapomněla rajčata, byly by to normální domácké lasagne.

24
Lady XL
Reagovat

@Nika: No v pořadu „Jak to vidí Masterchef…“ se už po několikáté zmínili, že nebyl Petr zrovna oblíbený. Pochopitelně se nemluví o tom proč a můžeme jen spekulovat :-). Osobně si taky myslím, že i soutěžící chvílemi cítí to, co cítíme my z obrazovky, že holt někdy je přáno Petrovi až moc. Včera mi fakt nepřišlo jeho jídlo jako nej, nej. Mohli třeba udělat, že by ocenili dvě jídla stejně, když věděli, že nikoho domů nepošlou. Jinak zásnuby super.
Jo a ani mě včera Kristýna zrovna nepadla do oka, jako že ji jinak držím palce. Ale možná to bylo přítomností maminky. Ta ji občas svými projevy zastiňovala….

25
anonym
Reagovat

@Lukša: Především zapomněla na nudle a karbanátek jsem taky nepochopila. Za mě to bylo nejhorší, co včera uvařili. Porota vychválila ale i to málo, co tam naplácala. Celkově včera chválili všechno, byl nevyřazovací díl, tak ani nikoho moc hanět nemohli.

26
Nika
Reagovat

@Lady XL: No, ani v backstage „jak to vidí Masterchef“ nemohou říct asi vše a vyzrazovat podrobnosti, jinak by soutěž ztratila napětí, kdyby nám vše vytelili před závěrem-) Neviděla jsem ale všechny tyhle rozhovory, takže ani nevím, že zmiňovali ne příliš velkou oblibu Petra. Možná však ostatní také cítí nebo vědí o protekci, tak proto ta neobliba. Jinak Petr asi není člověk zákeřný nebo zlý, to asi ne. Ale v soutěži se jednoduše protekce s pozitivy a nadšením ostatních soutěžících nesetká.

27
Prochor
Reagovat

@anonym: Nemohli hanět taky proto aby příbuzní neměli špatný pocit – hlavně ta malá. Jinak zasnubování třeba USA realityshow je oblíbené. Třeba v Amazing Race se to stalo asi 2x nebo 3x a skoro všichni soupeři při tom slzeli. Američani prostě tyhle dojáky přímo milují. My Češi jsme trochu chladní skoro jako Němci a dojáky pokládáme za něco nepatřičného nebo i směšného.

28
Johana
Reagovat

Včerejší díl beru jako zábavnou vsuvku a chápu, že před rodinnými příslušníky porotci museli jen chválit, jenže jídlo Kristýny bylo příšerné nejenom na pohled…a když Forejt na ten obří ztvrdlý sýrový chips zaklepal lžící a musel vyměnit jídelní příbor, aby se přes něj probojoval k podivnému karbanátku, čekala jsem aspoň trochu kritiky, no dostalo se mi jen chvály na výborně dochucené maso a michelinské hvězdy hodné majdy z nedopečených paprik.
Petr mi ani po včerejšku není sympatický, pro mě je sladký jak cukrkandl. Ty palačinky od něj bych ale ochutnala a vůbec mi nevadilo, že byl poslán na balkon jako nejlepší. Protekci možná má, zdaleka však ne takovou jako Kristýna.
Lea je určitě pozitivní a milá osoba, jenže včera byla ta radost ze zasnoubení hodně přepálená a bylo mi trochu trapně jak tam skákala a křičela ,,mamíí, já se budu vdáávat“.
Mým fanoušem od začátku a zatím pořád je Oliver.

29
Libuše
Reagovat

Včera to byl opravdu takový sladký až mírně přeslazený díl. Až tedy na Kristínu – z mámy moc radost neměla a ty lasagne zpackala neuvěřitelným způsobem. Chválu od poroty nechápu – jestli má někdo protekci, tak ona.
Měla jsem včera obrovskou chuť na Petrovy palačinky. Ty byly luxusní.

30
Lady XL
Reagovat

Jak tak koukám, tak je chyba, když to člověk vidí „na jedno oko“. Díky vám zjišťuji, co vše jsem neviděla…:-). Kristýnu jsem nějak vůbec nepobírala, neuvědomuji si, že tlačila těsto skrz strojek :-), ale při pohledu na to jídlo jsem se fakt lekla. A pak při tom „ťuk, ťuk“ od Forejta opět :-D. Ta sýrový krusta pokrývala celý talíř. Jo, podle mne by normálně za to jídlo měla v jiném díle letět. S paprikou jsem to nechápala, tedy chápala jsem, že zmatkovala a myslela, že to takto bude rychlejší. Proč ale např. tu papriku nenabodla na nějakou gril.jehlu, či vidličku?
Rýžový nákyp jsem před cca 2 lety ochutnala od kolegyně – byl s meruňkami, rozinkami a ořechy + čokoládou. Byl naprosto boží. Ten bych ve školce jedla :-D. Ne ten se klasický se švestkovým kompotem, který poléval tu rýžovou hroudu, co se musela krájet příborem, aby šla dát do pusy….
Co se týče dalších jídel – lekla jsem se též kulajdy, když ji podala před porotu a i toho, jak ji tam pak stříkala ze šlehače…. Petrovy palačinky bych si dala hned a zrovna tak i Esteřiny knedlíky.
Na YT jsem objevila Masterchef Professional – moc zajímavé. Např. když dostanou zadání na určité jídlo a postupně po jednom to chodí uvařit před porotu, která jim doslova kouká pod ruce. Vše v časovém limitu. Já tedy anglicky neumím, ale i ty obličeje u toho jsou výmluvné.

31
anonym
Reagovat

@Prochor: Nevím, jestli jsou Češi chladní, ale mě to prostě nedojímá, jen mám pocit studu a rozpaků.

32
Johana
Reagovat

@Lady XL: toho MP mi YT taky nabídl a devátou sérii jsem viděla celou. Zajímavý je začátek, kdy se vybírají soutěžící. Ti dostanou surovinu, nebo zadání na jídlo až po vstupu do kuchyně a mají dvacet minut na rozmyšlení, uvaření a servírování a to všechno před zraky bedlivě pozorující poroty…to jsou teprve nervy a projdou opravdu jen ti nejlepší.
Ještě k jídlu Lei…jsem už alergická na slovo espuma. Ještě že ta kaše Oliverovi ucpala trysky a nemohl to použít:) Kulajda v podobě pěny mi připomínala prostě žabinec a musela by být hodně dobře vychucena, abych na to zapomněla.
Jsou jídla a kulajda k nim patří, která dávají smysl až po spojení všech surovin. Rozdělit je zpět na suroviny a vařit každou zvlášť je nesmysl. Ty vařené sušené houby musely chutnat hnusně…a Kašpárek to taky ( velice jemně ) naznačil.

33
Wally
Reagovat

@Johana: Asi měli školení o espumě. :D

34
Prochor
Reagovat

@Johana: S tou kulajdou jsem měl taky divné pocity. Já si kulajdu představuju jako polévku-tedy nějakou tekutou věc s houbami. Ale to, co předvádějí v Masterchef mi připadá moc vyumělkované a ani bych na to neměl chuť.

35
Mila1
Reagovat

@Prochor: Přesně. A jak pak tu vlastní kulajdu nastříkala z lahve na šlehačku.. to asi musela být studená kaše s houbama.

36
Lady XL
Reagovat

@Johana: Vyjádřila jsi to přesně, jak si myslím i já, že by kulajda měla vypadat – tj. vše vařeno pospolu, aby se chutě propojily, aby se vše proleželo…. Navíc polévku v konzistenci husté pěny – brrr.

37
Johana
Reagovat

@Lady XL: ano, většina českých jídel a těchto zahuštěných polévek chutná lépe druhý den právě díky tomu uležení a prolnutí chutí.

Ještě bych trochu zkritizovala jídlo Kačky. Věřím, že mohlo chutnat dobře, ale žemlovka to nebyla ani omylem a už vůbec ne její luxusnější verze…prostě to byly nějaké bliny, nebo lívance s něčím. Společného s žemlovkou to mělo akorát možná jablko. To je jak udělat nudle s mákem a říkat tomu makový závin.
Třeba Oliverovi se to povýšení jídla povedlo, protože základem opravdu byla krupičná kaše… a vlastně Honzovi a Ester také.

38
anonym
Reagovat

Asi budu hnusná, ale za mě uvařil nejlíp Honza a Ester. Krupice projela čím se dala, ale do třetice taky dobrý, Ten zbytek jako ne. Lasagně byl karbanátek se sejrem, kulajda navrstvené něco a žemlovka jako tedy taky nic. Vše vychváleno, do vyřazení se nešlo, proč ne.
Nemá cenu to probírat, prostě se nevyřazovalo a chválilo se všechno a naopak, takové knedle Ester? Bylo jich na talíří moc. Usměvné a snad páni porotci zase naberou sílu. Slzy u žádostí o ruku rychle utřít a snažit se být trochu objektivní a neslintat nad sýrovou plackou.

39
kktko
Reagovat

Petr mi taky nesedi, to jeho rozmazlovani dcery typu: tak ja ti donesu jinou misticku a miliony dalsich zdrobnelin mi lezlo krkem. Jinak zdejsi obhajci prolezelyho jidla, mne to prijde uz jako stary jidlo co kvasi a kazi se, mam rad fresh jidla. Ale to je asi zvyk z rodiny, kdy se neco navarilo, ten den jedlo a druhy den uz nezbylo nebo se to vyhodilo a delalo se zas neco fresh. Souhlasit tu ale jde s jednim nazorem, ze v jidelnach delaj lepsi sunkafleky nez kdokoliv doma. Doted nevim ten recept, aby to bylo super jako tam :D

40
Wally
Reagovat

@kktko: Možná to je tím, že nejsou tak fresh, ale několik hodin odleželé. A nevidím důvod, proč by jídlo v lednici nebo chladu mělo druhý den kvasit. Je mi milejší mistička u malého dítěte než fresh. :D)))))

41
Lady XL
Reagovat

@kktko: :-D .-D No s těmi šunkafleky jsi mne pobavil, protože jsem to měla skoro celý život úplně stejně!! Moje mamka šílela, když jsem jí její fleky „omlátila“ o hlavu, že mi moc nechutnají, že je ve škole dělají lepší. A ona se chudák tak snažila. Čím to bylo? Teď myslím, že tím, že byly tzv. poctivé a ne rozředěné kde čím, jen ne samotnými vejci. Tj. ona je měla takové, že se daly nakrájet z plechu…. A já mám ráda takové, které se k sobě tak nelepí. Chuť byla u všech dobrá, ale prostě ta konzistence, ach jo. To samé s rajskou, holt jsem měla raději tu sladší (školní, z veřejného stravování)… Ale kktko – u fleků jsem našla někoho, kdo je vaří taky výborně jako v školní jídelně (i líp). Je to můj šéf, který je občas uvaří v práci…. A zvládá je i pro 11 lidí.

42
Lady XL
Reagovat

Už výše jsem psala, žemlovka nebyla žemlovka, jako piškoty s jablky není žemlovka. Proto tam je to slov – „žemlovka“…. Ano, byly to prostě bliny s jablky. Přitom si myslím, že se dala udělat i s těmi žemlemi či jiným pečivem nějaká novátorská žemlovka… – viz Ester a její knedlíky. Ty vypadaly velice chutně a kdyby jich dala na talíř méně, více by to vyniklo. Za mě fakt nejlépe uvařil Honza s Ester, pak možná ještě Oliver. Zbytek fraška.
Jo a ta kulajda – na fc jsem našla recept na tu slavnou „kulajdu“!! Uff, naše babičky z Vysočiny se obrací v hrobě. Z jednoduchého jídla to vypadá na jídlo, u kterého si zaděláte plno nádobí a naprosto zbytečně….

44
Prochor
Reagovat

@Wally: Masterchef by měl mít kolo věnované stěhovákům a dalším makačům. V tom kole by se jídlo servírovalo na velkých talířích:-)

45
anonym
Reagovat

@Lady XL: Za mě taky uvařil nejlíp Honza a Ester. Měla sice plný talíř, ale zase stěhovák by se možná i najedl :-)

Mistička mi nevadila, zřejmě se z dcerkou takto baví, je ještě malá. Když nebude říkat Přemečkovi, že na talířku má opečený brambůrky s mrkvičkou a špenátkem tak za mě je to jedno.

Přidat komentář