„Brzy se dožijeme zákazu heterosexuálních sňatků! Kdo se chce oženit, ať spěchá.“ Senátor Zeman velmi politicky nekorektně o dnešní společnosti

01.05.2019 4:34

ROZHOVOR „Svět se posouvá. Jak říká můj kolega, kdo se chce oženit, ať spěchá. Brzy se dožijeme zákazu heterosexuálních sňatků! Bohužel tlaky různých minoritních skupin narůstají, ale záleží na nás, většině, co ještě skousneme a překousneme,“ varuje senátor Jaroslav Zeman, též starosta Albrechtic v Jizerských horách, majitel továrny vyrábějící dřevěné hračky. K útokům na křesťany uvádí: „Neřekl bych, že se situace zhoršuje. Je trvale špatná.“ K napadení Dominika Feriho konstatuje, že šlo o šarvátku v rámci vinného sklípku. „Nebýt to pan Feri, tak to nikdo neřeší...“

„Brzy se dožijeme zákazu heterosexuálních sňatků! Kdo se chce oženit, ať spěchá.“ Senátor Zeman velmi politicky nekorektně o dnešní společnosti
Foto: Facebook Jaroslava Zemana
Popisek: Jaroslav Zeman

Jedna z veřejných škol na severu španělské Barcelony se rozhodla z knihovny vyřadit na 200 pohádek, protože jsou údajně příliš sexistické. Mezi vyřazenými knihami se objevila Červená karkulka nebo Šípková Růženka. Jak tento krok hodnotíte? Budete v Albrechticích v Jizerských horách dělat také něco podobného? A co až si posvítí na vaše hračky?

Zpráva ze Španělska je téměř neuvěřitelná. Doufám, že tyto trendy do Česka nikdy nedorazí a do Albrechtic už vůbec ne. Naše hračky jsou úplně nevinné a bezelstné. (Úsměv)

Už před nějakou dobou vzbudila pozornost tato zdánlivě nevinná věta: „Holky jsou na světě, aby byly maminky.“ Píše se to v básni Maminka od Jiřího Žáčka. Toto dílo bylo pod drobnohledem feministických aktivistek před dvěma lety. Chápete jejich výhrady? A co Zkrocení zlé ženy od Shakespeara? Nemělo by se toto dílo přejmenovat?

Ano, svět se posouvá. Jak říká můj kolega, kdo se chce oženit, ať spěchá. Brzy se dožijeme zákazu heterosexuálních sňatků! Bohužel tlaky různých minoritních skupin narůstají, ale záleží na nás, většině, co ještě skousneme a překousneme.

Teď ale k mnohem vážnějším záležitostem. Na Srí Lance došlo během Velikonoc k několika koordinovaným teroristickým útokům namířeným proti křesťanům, zemřely při nich stovky lidí. Zhoršuje se bezpečnostní situace ve světě? A jsou křesťané pronásledovanou skupinou?

Neřekl bych, že se situace zhoršuje. Je trvale špatná.

V Paříži zase došlo k neštěstí, vyhořela katedrála Notre-Dame. Na místě činu i na sociálních sítích jsme mohli zpozorovat velké množství radostných a pobavených reakcí zejména od příslušníků arabské komunity. Je to nenávist vůči nám? V čem případně spatřujete její příčinu?

Tak to dnes je. Arabský svět se „netrápí“ neštěstím v křesťanském světě. Komentáře na sociálních sítích bych nepřeceňoval.

Ještě, než se podařilo Notre-Dame uhasit, přispěchala oficiální místa s důležitou zprávou. Úřad pařížského prokurátora vyloučil žhářství či souvislost s terorismem a uvedl, že případ považuje za nehodu. V souvislosti s tím, jak média informují o vlně teroristických útoků na území Evropy, působí taková zpráva na mnoho lidí jako rudý hadr na býka. K čemu jsou tato blesková vyjádření dobrá?

Francii poslední dobu pronásledují těžkosti a smůla. Jsou to protesty a násilnosti „žlutých vest“ a teď do toho přijde ještě požár Notre-Dame. Nepochybuji o tom, že Francie obnovu Notre-Dame zvládne, je na to dost silná. Daleko horší bude zvládnout „žluté vesty“.

V Česku se řeší napadení poslance TOP 09 Dominika Feriho během jeho soukromé návštěvy Moravy. Jde o další projev hrubnutí politické kultury v Česku? Nebo jde o normální hospodskou šarvátku? Státní zástupce odmítá, že šlo o rasismus, prý jde o opileckou rvačku. I svědkové mluví o tom, že na obou stranách byl alkohol.

Vzhledem k místu napadení Dominika Feriho lze usuzovat, že šlo o šarvátku v rámci „vinného sklípku“... Nebýt to pan Feri, tak to nikdo neřeší...

Jako senátora zvoleného za ODS, který si ovšem pozastavil členství ve straně, se vás nelze nezeptat na dění okolo Václava Klause mladšího. Toho ODS vyloučila, následně byl odejit ze školského výboru ve Sněmovně a v podstatě „donucen“ uvažovat o založení vlastní strany. Co si o tom všem myslíte?

Naše případy byly úplně z opačného pólu. On byl odejit a já odešel. Je škoda, že k tomu vůbec došlo. Václav Klaus ml. má mnoho fanoušků, ale i mnoho lidí, kterým vyloženě vadí. Nenechává nikoho chladným. Neznám však jeho fungování v Klubu ODS ve Sněmovně. To vědí jen jeho členové.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Oldřich Szaban

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

4:43 A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

Proč jsou lidé v Gruzii či na Ukrajině šťastnější než tady? Bloger a spisovatel Ladislav Větvička si…