Hlavní obsah

RockOpera Praha oslaví třináct let s Antigonou. Chystá Tróju

Právo, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

RockOpera Praha letos slaví třináct let od premiérového koncertního uvedení svého prvního díla Antigona. To se na jeviště vrátí už 9. května. Tvůrci Milan Steigerwald a Pavla Forest tvrdí, že se výroční repríza se ponese v duchu oslav a překvapení.

Foto: Libor Nedvídek

Z opery Antigona.

Článek

Diváci se například budou moct vyfotit s hercem Matějem Kohoutem v převleku Charóna a nechat si podepsat kartičky od členů kapely - Richarda Scheuflera, Richarda Scheuflera jr., Martina Hollyho Hollandera a Jana Peše. Vyloučený není ani speciální host.

Antigona započala antickou sérii divadla, která pokračovala neméně úspěšnými tituly Oidipus Tyranus a 7 proti Thébám. Soubor ji navíc chce příští rok rozšířit novým dílem Trója.

Od antiky se ale RockOpera Praha 23. května vydá do vod absurdní komedie s rockovou operou Proces, která nabízí svérázný pohled na román Franze Kafky. V hlavní roli se jako úředník Josef K. představí Viktor Dyk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám