Ačkoliv je to ve světě odsuzováno, tak v Jemenu je stále ještě běžné, že jsou mladé nezletilé dívky provdávány za starší muže. Oficiálně by se i v této zemi měly vdávat až v 15 letech. Přesto je možné se souhlasem rodičů povolit i sňatek mladších dívek. Jemenský zákon však u takových dívek stanovuje, že musí být v manželské smlouvě jasně definováno, že sex s nimi je zakázán až do doby, než jsou považovány za "připravené".

To je i příběh Nujood Ali. Její krása byla žel bohu důvodem, proč o její ruku požádal její rodiče třicetiletý Faez Ali Thamer. Bylo jí pouhých devět let, když s ním měla proti své vůli svatbu, a to přitom ještě ani nemenstruovala. Rodiče se sňatkem souhlasili, protože sami neměli moc peněz a jídla pro sebe i své děti. A ženich za dívenku dobře zaplatil.

Malá Nujood začala po svatbě prožívat děsivé okamžiky každodenní hrůzy. Manželovi příbuzní ji při sebemenším prohřešku surově bili. Manžel navíc nedodržel svatební smlouvu a opakovaně ji znásilňoval. Nikde neměla zastání. Po dvou měsících od svatby se rozhodla, že uteče. Povedlo se jí to 2. dubna 2008. Na radu druhé ženy jejího otce šla přímo k soudu a požádala o rozvod. Měla štěstí, že narazila na soudce Mohammeda al-ghadha, který si ji vzal k sobě a poskytl jí dočasné útočiště. Jak její otec, tak manžel byli ještě téhož dne vzati do vazby.

Malou Ali začala v rozvodovém řízení zastupovat právníčka Shada Nasser. Ta byla známá tím, že v Jemenu bojovala za práva žen. V 90.letech si založila v Sana´a jako první žena v Jemenu advokátní kancelář a mezi její klienty patřily především ženy vězeňkyně. Její obžaloba u soudu byla založena na faktu, že manžel s Ali spal, ačkoliv to bylo proti manželské smlouvě. Ali poté odmítla návrh soudce, aby se s manželem znovu dala do hromady po 3 až 5 letech, a tak ji 15.dubna 2008 soudce rozvedl.

Příběh malé Ali dodal odvahy stejně starým děvčátkům v podobné situaci. Americký ženský časopis Glamour proto v listopadu 2008 označil Nujood i její právníčku Shada Nasser za ženy roku. Na předání ceny ještě Ali spolu s Shada Nassert letěla, v lednu 2009 se i v Paříži zúčastnili debaty o ženských právech asociace "Ni putes ni soumises". Poté ji byl ale bohužel kvůli negativní publicitě v tisku v březnu 2009 zabaven pas, takže na další akce již nemohla dorazit.

Desetiletá dívenka se tak vrátila na předměstí Sana´a do domu svého otce, který jí před půl rokem prodal jejímu trýzniteli, a zase začala chodit do školy, protože se toužila stát právníčkou. O její osud se ale začala zajímat zahraniční média. Její story totiž rozbouřila vody ohledně potlačování práv žen v Jemenu. Sama Ali i její právníčka se objevovaly v zahraničních zprávách a kritizovaly klmenové tradice, které umožňují manželství dětí proti jejich vůli.

Ali se rozhodla svůj dosavadní život zaznamenat i do knihy. Společně s francouzskou novinářkou Delphine Minoui proto v roce 2009 napsala knihu nazvanou: I Am Nujood, Age 10 and Divorced ( Jsem Nujood, věk 10 let a rozvedená, v češtině vyšlo jako Dětská nevěsta). Výnosy ze zahraničního prodeje knihy jí měly zajistit budoucnost. V roce 2010 pak díky francouzskému vydavateli žila s rodinou ve vlastním domě a chodila se sestrami na soukromou školu. Peníze z prodeje knihy (1000 dolarů měsíčně) nedostávala samotná Ali, ale kvůli jemenským zákonům její otec.

Bohužel to se ukázalo jako velmi špatné rozhodnutí. Otec si totiž místo podpory svých dcer ve vzdělání pořídil další dvě manželky. V roce 2013 dokonce Ali vyhodil z domu a její sestru Haifu prodal do manželství s mnohem starším mužem. Ali se tak dostala do tíživé finanční situace, protože peníze z prodeje knihy mohla dostat, až bude plnoletá a její exmanžel jí měsíčně vyplácel jen 30 dolarů. Přesto bojovala dál. V červnu 2015 si neoficiálně změnila jméno z Nujood, což znamená "skrytá", nea Nojoom, což znamená "hvězdy na obloze".