Senioři u moře: Hitem je léčivé bahno v Mar Menoru

Bahenní koupele, zdroj: Shutterstock

Blahodárné bahenní koupele, které uleví tělu i duši. Nádherné pláže a pověstná španělská pohostinnost. Do Mar Menoru na jihovýchodě Španělska létá za sluncem stále více českých seniorů. Úzký pás země mezi dvěma zcela odlišnými moři – křišťálovým Středozemním a léčivým „Mrtvým mořem Španělska“ – spojuje přednosti relaxace v teplých krajích a lázeňského pobytu.

Reklama

Pro seniory je zdejší bahenní kúra ideální, neboť kromě dýchacích, kožních a nervových neduhů léčí také choroby pohybového ústrojí. „Čeští senioři létají do Mar Menoru již od roku 2012, kdy jsme jako první cestovní kancelář vyslali charterový let z Prahy. Tato přímořská a zároveň lázeňská destinace si od té doby získala pověst nejoblíbenějšího letoviska pro seniory,“ upozorňuje Petra Buchalová z CK Quality Tours, která se na seniorské cestování do Mar Menoru specializuje a přivezla sem již několik tisícovek klientů.

„Kosa“ mezi dvěma moři

Proslulá rekreační oblast Mar Menor, jejíž krásy obdivovali již staří Římané, leží na unikátní pevninské kose: přes dvacet kilometrů dlouhý a jen několik stovek metrů široký pás pevniny odděluje Středozemní moře na východě a největší slanou lagunu Evropy, „španělské Mrtvé moře“, na západě. Letadla přistávají na mezinárodním letišti v Murcii, vzdáleném jen slabou třičtvrtěhodinku od destinace. Zdejší oblast disponuje dokonalou infrastrukturou a splňuje veškeré předpoklady pro dokonalý seniorský zájezd. „Skvěle vybavené hotely leží doslova pár kroků od písčitých pláží. Senioři oceňují velmi mírný vstup do léčivé laguny. Průzračná slaná voda a jen několikametrová hloubka činí z laguny úžasné místo pro plavání i potápění. Z druhé strany pevninského pásu se pak mohou sportovněji ladění klienti těšit na větší vlny i hloubku Středozemního moře,“ vysvětluje Petra Buchalová z Quality Tours.

Mar Menor na jihovýchodě Španělska navštěvuje stále více českých seniorů. Užívají si blahodárné bahenní koupele i nádherné pláže.
Mar Menor, Vista aerea, zdroj: Shutterstock

Je libo výlet lodí, přírodní rezervaci nebo kolorit historického městečka?

Ostrov Isla Mayor O del Barón, kam lze pohodlně doplout lodí, starobylý most Puente de la Risa, vynikající restaurace Escuela de PIeter nebo Area Sunset s místními specialitami a dary moře, dechberoucí vyhlídka na moře z Mirador del Estacio, či procházka k majáku El Faro de Cabo de Palos. To jsou jen některé z atrakcí a lákadel Mar Menoru. Určitě si nenechejte ujít návštěvu přírodní rezervace Encanizadas de la Torre nebo si zajeďte do malebného historického městečka Cartagena.

Jarní měsíce jsou pro seniorské cestování ideální

Jelikož málokterý senior vyhledává úmorná vedra a hektická letoviska, kde je hlava na hlavě, jsou jarní měsíce tradičně nejvhodnější dobou pro zájezd k moři. V příjemném klimatu a mimo hlavní sezonu lze také nejlépe spojit přednosti pobytového a poznávacího zájezdu, a v případě Mar Menoru navíc také úžasné lázeňské relaxace. „Teplé počasí a příjemné klima umožňuje spojit tradiční plážové radovánky s trekkingem, poznáváním památek, přírodních krás a gastronomie,“ připomíná Petra Buchalová z Quality Tours.

Reklama