Sparta má momentálně málo hráčů a tak Adama Hložka pro tým Česka U17 neuvolnila

Česká reprezentace do 17 let se na mládežnickém evropském šampionátu v Irsku bude muset obejít bez záložníka pražské Sparty Adama Hložka, když střelce  tří kvalifikačních gólů neuvolnil jeho mateřský klub.

Kvůli zranění v konečné nominaci chybí také olomoucký obránce Miroslav Sklenář, brněnský záložník Michal Ševčík a útočník RB Salzburg Antonín Svoboda.

Reprezentační výběr do 17 let se podle zprávy uvedené na webu asociace se sešel už v neděli 28. dubna 2019, kdy v Hradci Králové zahájil čtyřdenní přípravný kemp. Na něj už nedorazili záložníci Adam Hložek (AC Sparta Praha), Michal Ševčík (FC Zbrojovka Brno) a útočník Antonín Svoboda (RB Salzburg).

Jak říkám...



"Adama Hložka neuvolnila Sparta z toho důvodu, že má momentálně k dispozici málo hráčů. Na kemp kvůli zranění nepřijeli ani Michal Ševčík s Antonínem Svobodou, takže jsme museli čerstvě povolat Petra Nováčka,“ vysvětlil kouč reprezentační „sedmnáctky“ Václav Kotal a doplnil informace ke zdravotnímu stavu dalšího absentujícího hráče Miroslava Sklenáře (SK Sigma Olomouc): „Vyšetření zjistila, že má problémy se zády a doba rekonvalescence se protáhne.“

Tým odcestuje na evropský šampionát do 17 let v Irsku ve středu 1. května 2019 odpoledne.

V pátek 3. května 2019 ve 13:00 CET vstoupí do turnaje utkáním proti Belgii, v pondělí 6. května 2019 od 20:00 CET pak změří síly s domácím Irskem (živě na ČT sport) a ve čtvrtek 9. května 2019 od 20:00 CET odehraje poslední duel základní skupiny proti Řecku (živě na youtube kanálu UEFA.tv).

Aktuální dění ze šampionátu budeme přinášet na webu fotbal.cz a na sociálních sítích české fotbalové reprezentace.



Nominace na ME U17 v Irsku



Brankáři

    Lukáš Horníček (FK Pardubice), Adam Stejskal (FC Red Bull Salzburg/Rak.)

Obránci

    Jan Hellebrand (FC Fastav Zlín), Josef Koželuh (FC Viktoria Plzeň), Petr Kurka (FK Pardubice), František Matys (SK Slavia Praha), Štepán Starý (SK Slavia Praha), Martin Šimek (FC Viktoria Plzeň)

Záložníci

    Filip Gedeon (AC Sparta Praha), Tomáš Hájek (SK Slavia Praha), Lukáš Hroník (SK Slavia Praha), Petr Nováček (SK Sigma Olomouc), David Pech (FK Mladá Boleslav), Adam Ritter (FC Vysočina Jihlava), Filip Šilhart (AC Sparta Praha), Samuel Šimek (FK Pardubice), Jáchym Šíp (SK Sigma Olomouc), Vojtěch Wojatschke (FC Baník Ostrava)

Útočníci

    Václav Sejk (AC Sparta Praha), Adam Toula (SK Slavia Praha)



(ps, FAČR, SportovniListy.cz, foto: Jiří Růžička)

Seminář ČFOKK – Okinawa Kobudo

16.4.2024 08:10:08

Okinawa Kobudo je velmi staré bojové umění z ostrova Okinawa, které vzniklo oddělením od Karate, a tak karate se stalo systémem boje beze zbraně a kobudo systémem boje se zbraněmi. Tyto zbraně v m...