Se systémovým bleskem na fotografování Benátského karnevalu

Publikováno: 30. dubna 2019 | autor Redakce
fotovideo-05-2019-alza-rgb-79.jpg

Fotografování s bleskem není nijak populární. Má totiž mnoho úskalí a zájemce neuspokojivé výsledky brzy odradí, ale pokud se naučíte rozumět, jak systémy blesků fungují, stane se každý blesk vaším nejlepším kamarádem. Stejně tak se to přihodilo před mnoha lety i mně a dnes si focení Benátského karnevalu nedokážu představit bez blesku. Recenzi jednoho takového pomocníka vám předkládáme.
Text: Martin Kamín, foto: Martin Kamín, www.fotoexpedice.cz a Hähnel

Do redakce časopisu FotoVideo jsme dostali na test bezdrátovou řídicí jednotku Viper TTL C a blesk Modus 600RT − celek se prodává v krabici jako Hähnel Modus 600RT Wireless Kit. Neváhal jsem ani sekundu a vzal tuto kombinaci s sebou na fotoexpedici na Benátský karneval, abych si vyzkoušel, jak obstojí nejen na těle Canonu, ale třeba i Sony.

V balení najdete blesk Modus 600RT, Li-Ion baterii s dobíječkou, bezdrátovou řídicí jednotku Viper TTL C, dvě AA baterie a USB kabel. Nechtěl bych se v této recenzi dopustit toho, že vám opíšu krabicové údaje (jak se to často děje), ale raději vám dám na hromadu praktické postřehy z focení.

hahnel-70742acb5b-o.jpg

Canon udělal díru do světa

Už z názvu je zřejmé, že 600RT chce navozovat blízkost k RT jednotkám Canonu − a funkčně to tak opravdu je. Spousta věcí je velice podobná a například tělo blesku nijak nevybočuje a liší se od Canonu Speedlite 600EX-RT jen minimálně. Funkčně je systém téměř 
...
více si můžete přečíst v květnovém tištěném nebo elektronickém vydání FotoVideo.

Martin Kamín
Martin Kamín je pořadatelem fotoexpedic, profesionálním fotografem a milovníkem filmu. Najdete jej, jak fotí někde venku v rámci fotoexpedice nebo v ateliéru, cestuje s foťákem, vede fotokurz, píše blog či recenzi, připravuje výstavu, vyvolává fotografie, případně testuje fototechniku (www.fotoexpedice.cz).

...

Celý článek si můžete přečíst v květnovém vydání FotoVideo.

Více z obsahu květnového vydání najdete zde.

fotovideo-05-2019-vizual-v3.jpg

 

 

 

 

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.