Start Carlson Hockey Games: Bitva hvězd z NHL, Švédsko – Rusko 6:4!

Foto: Michal Eger

1. května 2019, 17:45

Adam Bagar

Brněnské Carlson Hockey Games odstartovaly ve Stockholmu soubojem hvězdných gigantů. V akci bylo hned 22 hráčů z NHL a spokojenější byli ti domácí, Švédové porazili Rusy 6:4.

Nehráli úplně všichni nominovaní, třeba Alexandr Ovečkin dorazí až do Česka, přesto byly k vidění hodně zajímavé sestavy. Domácí měli ve svých řadách dvanáct borců ze zámořské NHL, hosté devět. Skóre se měnilo už v čase 2:37, kdy rozjásal arénu Joakim Nygärd. Sborná však do pauzy srovnala, po nahrávce Guseva udeřil nechytatelnou ranou Alexandr Jelesin.

Druhé dějství začalo nešťastně pro Malkina, který vyfasoval čtyřminutový trest. A tři korunky trestaly. Loui Eriksson si šikovně sjel až k brankovišti, kde využil Landerovy přihrávky. Za dvě minuty a sedm sekund už to bylo o dva góly. Ve skrumáži před brankou nakonec doklep puk za Vasilevského Marcus Krüger, jehož trefu ještě musel posvětit rozhodčí u videa.

Parádní partie pokračovala. Krátce po polovině zápasu Rusové snížili, když Sergej Andronov dorazil do poloprázdné klece střelu Plotnikova. Na konci třetiny si ale Seveřané vzali zpátky dvougólový náskok. Po faulu Chafizullina a vyhození puku Grigorenka hráli přesilovku pět na tři, kterou přetavil v gól Oskar Lindblom. Domácí ovládli druhou část na střely 18:7.

A výhru už nepustili. O vítězný gól se postaral svým druhým přesným zásahem Loui Eriksson. Na něj sice zareagoval Michail Grigorenko, ale při ruské hře bez gólmana přidal pojistku Mario Kempe. Hosté pokračovali v power play a poslední slovo měl Nikita Kučerov. Stockholm viděl parádní přestřelku, v níž se radovali domácí hokejisté ze zaslouženého triumfu 6:4.

Carlson Hockey Games pokračují pěti zápasy v Brně. V tamní DRFG Areně se nejdřív ve čtvrtek střetnou Češi s Finy, v sobotu jsou na programu boje Rusů s Finy a Čechů se Švédy a poslední podnik letošního ročníku Euro Hockey Tour uzavřou v neděli pikantní severské derby a bitva českého národního týmu se sbornou. Vstupenky stále jsou, zakoupíte je zde.

Úvodní utkání Carlson Hockey Games 2019 (Stockholm):

ŠVÉDSKO – RUSKO 6:4 (1:1, 3:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 3. Nygärd (Bratt), 21. Eriksson (Lander, E. Pettersson), 24. Krüger (Bengtsson, Rasmussen), 39. Lindblom (Bratt, E. Pettersson), 47. Eriksson (Lander, E. Pettersson), 58. M. Kempe (Eriksson, Lander) – 19. Jelesin (N. Gusev, Malkin), 31. Andronov (S. Plotnikov, N. Gusev), 50. Grigorenko (Anisimov, Nestěrov), 60. Kučerov (Sergačov, Kaprizov).
Rozhodčí: Heikkinen, Brännare (oba Finsko) – Malmqvist, Persson (oba Švédsko).
Vyloučení: 3:9.
Využití: 2:0.
Střely na branku: 38:23.
Diváci: 13 447.
Švédsko: Markström – A. Larsson, Ekman-Larsson, Hägg, E. Gustafsson, M. Pettersson, Holm, Svedberg – Nygärd, E. Pettersson, Bratt – Wedin, A. Kempe, Lindblom – Eriksson, Lander, M. Kempe – Rasmussen, Krüger, Bengtsson. Trenéři: Grönborg, Garpenlöv a Popovic.
Rusko: Vasilevskij – Nestěrov, Sergačov, Zub, Chafizullin, Jelesin, Kiselevič, Blažijevskij – Kučerov, Malkin, N. Gusev – Kaprizov, Anisimov, Grigorenko – Dadonov, Kadějkin, Barabanov – S. Plotnikov, Andronov, Kovalčuk – I. Michejev. Trenéři: Vorobjov, Gatijatulin, Kudašov a Žamnov.

Další program Carlson Hockey Games 2019

Čtvrtek 2. května:
17:30 Finsko – Česko (Brno)

Sobota 4. května:
14:00 Rusko – Finsko (Brno)
18:30 Česko – Švédsko (Brno)

Neděle 5. května:
14:00 Švédsko – Finsko (Brno)
18:00 Česko – Rusko (Brno)

Vstupenky na Carlson Hockey Games, které budou plné známých jmen z NHL, můžete zakoupit na Hokejka Ticket. Lístky jsou stále k dostání.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz