1. května 2019 • 18:00

Finále poháru? Žádná Praha, Olomouc, bouří Baník. Tvrdík navrhuje Brno

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stadion, který bude hostit finále MOL Cupu mezi Baníkem Ostrava a ligovým lídrem ze Slavie, je stále neznámý. Nervozita se proto začíná stupňovat. Ostravský celek v reakci na četné dotazy fanoušků, kde se tedy bude hrát, vydal prohlášení, v němž zdůrazňuje, že věří v zápas na neutrální půdě. Za tu nejférovější požaduje Olomouc. Slavia navrhuje ústy Jaroslava Tvrdíka zase stadion v Brně. Fakt, že FAČR dopředu jasně neurčil místo konání finále a dohady se protáhly až do května, je mírně řečeno překvapivý.



Slezský klub v prohlášení informuje, že se k němu dostaly informace, podle nichž jsou momentálně reálné dvě varianty - Andrův stadion v Olomouci a pražská Letná. „V situaci, kdy se do finále dostal jeden klub z Prahy a druhý z Ostravy, je asi každému jasné, že za neutrální lze z těchto dvou zvažovaných lokalit považovat jen Olomouc,“ řekl výkonný ředitel klubu Michal Bělák.

„Ano, Olomouc leží blíž Ostravě než Praze, ale rozdíl v délce dopravy z obou měst do Olomouce je asi jen hodinový. Olomouc je navíc pro fanoušky z obou měst velmi snadno dostupná vlakem, a díky tomu, že do ní vede z obou směrů i dálnice, také autem. Nehledě na to, že stadion v Olomouci svým komfortem a bezpečnostním zajištěním odpovídá významu finálového utkání MOL Cupu. Nedávno navíc prošel rekonstrukcí," dodal všechny důvody a řekl, že za dobrou neutrální půdu by považoval i Brno.

Své stanovisko nabídl i majitel Baníku Václav Brabec. „Abych řekl upřímně, neumím si za těchto okolností, kdy je jasné, že finalisté jsou z Prahy a Ostravy, představit, že by FAČR rozhodla o konání finálového utkání v Praze. Tím spíš, že se skutečně nabízejí místa, jejichž výběr by odpovídal duchu fair play,“ řekl v oficiálním vyjádření.

Šéf Slavie Jaroslav Tvrdík však ve středu odpoledne zareagoval na Twitteru. „Jen pro pořádek – před zahájením MOL CUpu bylo pro finále stanoveno, že při dvou českých klubech, to bude stadion Sparty. Při dvou moravských stadion Olomouce a při jednom českém a moravském rozhodne los. Baník to dobře ví,“ napsal Tvrdík.

A přidal ještě jednu reakci. „Vyhlášená a všemi akceptovaná pravidla při zahájení soutěže se mají dodržovat. Jestliže však nemá z jakéhokoliv důvodu platit tato varianta, Slavia navrhla Baníku geografický střed mezi oběma městy – Brno. Budeme ale respektovat  rozhodnutí pořadatele soutěže,“ dodal Tvrdík.

Podle informací Sportu však před zahájením MOL Cupu k žádné závazné dohodě o tom, že by se finále mělo hrát například zrovna na Letné, se Spartou nedošlo. A právě fakt, že FAČR dopředu jasně neurčil místo konání vyvrcholení Mol Cupu, se mu nyní ve zlém vrací.

Podle slov mluvčího Fotbalové asociace Michala Jurmana se fanoušci dozvědí dějiště finále domácího poháru nejpozději ve středu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud