Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Famózní Vápenka vychytal Nory a čeští parahokejisté si doma zahrají o medaile

Na domácím šampionátu se vezou na vítězné vlně, která je donesla až do bojů o medaile. Čeští parahokejisté na mistrovství světa v Ostravě zdolali po suverénních výkonech v základní části také Norsko v prvním vyřazovacím duelu a po výhře 5:0 si zahrají semifinále proti Spojeným státům. Hrdinou utkání byl brankář Michal Vápenka, který tým podržel v klíčových situacích. Přímý přenos utkání USA–Česko sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz v pátek od 20:00.

Čeští parahokejisté se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Pryček Vladimir

Čeští parahokejisté se dočkají bojů o cenné kovy na domácím šampionátu. Rozhodla o tom výhra nad Norskem ve čtvrtfinále 5:0, které se ale nerodilo lehce. Za bezbrankového stavu i za vedení 1:0 ale předvedl Vápenka důležité zákroky ve velkých šancích Seveřanů a položil základ vysokému vítězství.

"Jsem neskutečně šťastný. Je to splněný sen. Klobouk dolů před diváky, kteří nás dotáhli k postupu. Šli jsme si za svým snem a jedině dobře, že se nám to takhle povedlo," uvedl k posunu do soubojů o medaile Vápenka.

V utkání čelil několika těžkým zákrokům, ale musel se vypořádat i s tvrdou hrou soupeře. "Já jsem spíš schytával těžké rány od hráčů než pukem. Povedlo se mi to ale ustát," řekl. Na další duel proti Spojeným státům příliš český brankář nemyslel. "Moc jsem si to neuvědomoval, holt to odnesou Američani," dodal optimisticky k finálovým vyhlídkám s USA.

Klíčovou situací vyrovnaného duelu se nakonec ukázala 35. minuta, ve které dorazil volný puk v brankovišti Miroslav Novotný a poslal českou reprezentaci do náskoku.

Po druhé brance Michala Geiera v závěru se Norové odhodlali ke hře bez brankáře, ale inkasovali další dva góly po střelách Kubeše a Kvocha. V poslední minutě ještě potrestal soupeřovu obranu David Palát a dokonal pětibrankové vítězství.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří Kanada s Koreou, která si poradila ve čtvrtfinále s Itálií 6:3. Italové se tak utkají s Norskem o konečné páté místo.

Dění na domácím mistrovství světa v parahokeji se věnoval i nový Hokej fokus podcast:

Mistrovství světa v parahokeji v Ostravě:

Čtvrtfinále: ČR - Norsko 5:0 (0:0, 0:0, 5:0)
Branky: 35. Novotný, 40. Geier, 42. Kubeš, 42. Kvoch, 45. Palát.

Korea - Itálie 6:3 (2:0, 2:2, 2:1)

O 7. místo: Japonsko - Švédsko 3:4 v prodl. (0:0, 1:1, 2:2 - 0:1)

Hlavní zprávy

Nejčtenější články