semifinále - 1. zápasy
01.05.2019 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Barcelona vytěžila z minima maximum a do odvety má třígólový náskok

Liverpool podal na Camp Nou sympatický výkon a opticky se domácí Barceloně po většinu zápasu minimálně vyrovnal, na Anfield Road ho však čeká náročná práce. Aniž by vstřelil gól, musel totiž třikrát kapitulovat, a to po zásahu Suáreze a dvou trefách Messiho...

V základní sestavě domácích nedošlo k žádnému velkému překvapení. Coutinho a Roberto dostali na svých pozicích přednost před Dembélém a Semedem, pouze na lavičce začal Arthur. Totéž na druhé straně platilo i pro Roberta Firmina, na jehož úkor nastoupil od začátku Wijnaldum.

Jediné větší vzrušení v úvodní desetiminutovce přišlo po protiútoku Reds. Mané po souboji tělo na tělo s Piquém padl v pokutovém území na zem, píšťalka rozhodčího ovšem zůstala tichá. Velice aktivně se od začátku projevovala hlavní zbraň Katalánců Lionel Messi, jenž po čtvrthodině hry zatáhl míč až k soupeřovu vápnu, načež vyzkoušel připravenost Alissona jeho reprezentační spoluhráč Coutinho.

Nepříjemnost pro Angličany přišla zhruba ve čtvrtině zápasu. Naby Keïta tvrdě pociťoval následky již staršího střetu s Rakitićem a musel být nahrazen Hendersonem. Ten si bezbrankového stavu neužil dlouho. Jordi Alba se na levé straně ujal míče a luxusním pasem za obranu nalezl Luise Suáreze, jenž tváří v tvář Alissonovi nezklamal a poprvé v letošní sezóně Ligy mistrů skóroval.

Ještě do poločasu mohlo být srovnáno. Henderson se rozhodl napodobit Albu a poslal vysoký míč za barcelonskou defenzivu, od které se odpoutal Sadio Mané. Senegalskému křídelníkovi ovšem nevyšel krok a míč, který trefil na dlouhou nohu, letěl hodně vysoko nad Ter Stegenovo břevno. Do kabin tak lehce spokojenější odcházeli Valverdeho svěřenci.

Do druhé půle vstoupil Liverpool velice dobře a rychle zatlačil červenomodré. Jako první ohrozil bránu James Milner, jehož střelu z velkého vápna zlikvidoval Ter Stegen na rohový kop. Německý brankář si stejně vedl i proti Salahovi. Ten z nesnadné pozice vypálil dobře umístěnou přízemní ránu.

I další vzájemný souboj Milnera a Ter Stegena vyzněl lépe pro gólmana Barcelony. K ničemu tak nakonec byla podařená akce Salaha na pravém křídle. Trochu nečekaně se po pětasedmdesáti minutách podruhé radovala Valverdeho družina. Messi šikovně nalezl Roberta, ten z nesnadné pozice přiklepl míč Suárezovi. Uruguayec kolenem trefil břevno, avšak míč se odrazil zpět k Lionelu Messimu, jenž snadno dovedl balón až do brány.

Tím však pětinásobný držitel Zlatého míče neskončil. Zhruba pětadvacet metrů od brankové čáry byl velmi ostře faulován Fabinhem, načež se sám ujal exekuce trestného kopu. A lepších přímáků věru v historii příliš k vidění nebylo. Messi zakroutil míč naprosto přesně do šibenice a Alisson se prolétl naprázdno.

Reds se ovšem rozhodně vzdát nechtěli a prakticky okamžitě po rozehrání se ocitli v největší dosavadní šanci. Origi uspěl proti obraně Španělů, na Ter Stegena si však nepřišel. Krátký už byl na následující pokus Firmina, na brankové čáře za něj ale zaskočil Rakitić. A na závěr akce předvedl neuvěřitelné selhání Salah, který místo poloprázdné klece napálil jenom brankovou konstrukci.

Na samotném konci utkání byl blízko gólu ještě Roberto a především v nastavení Dembélé, jenže zcela osamocen před Alissonem skórovat nedokázal. Reds se tak budou na domácí půdě pokoušet dohnat ztrátu tří branek.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz

Komentáře (2725)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele