Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Matka Simony (†18), kterou zabil kluk na vodním skútru, promluvila: Ať zaplatí a mám od něj klid

Zesnulá Simona J. (vlevo) s maminkou Šárkou
Zdroj: Facebook
+ Dalších 9 fotografií
ZPOVĚĎ
V poslední době je opět docela rušno kolem Christopha Steinerta (21), který před třemi lety na vodním skútru neúmyslně zabil Simonu J. (†18). Redakce eXtra.cz hovořila s matkou zesnulé dívky, která říká, že kvůli zničené psychice nemůže pracovat a že viník měl jít podle ní do vězení.

Christoph, jenž je přítelem dcery Richarda Genzera a Lindy Finkové Viki Genzerové, nedávno matce poslal složenkou úvodní tisícovku a podle slov z jeho okolí žádal o číslo účtu, aby mohl hned poslat víc (rodina zabité Simony prý ale žádný vzkaz neviděla). Jako student sice moc peněz nemá, „tchyně“ Linda mu však chce pomoci Proto zařídila myčku aut, díky níž by mohl 1,4 milionu korun splatit rychleji a ne po pár stokorunách měsíčně, jak by to asi jinak dopadlo.

Ať hned zaplatí!

To se však Šárce J. nelíbí. Jednak upozorňuje na to, že jí přímo pachatel nic platit nemá, protože částku už za ni vymáhá exekutor, za druhé by byla radši, kdyby finance získala hned.

„Vadí mi, že mi odškodnění, které mu přikázal soud (matce má Christoph dle rozsudku zaplatit 800 tisíc, otci 600 tisíc), nezaplatil najednou. Mně vůbec o peníze nejde, jde ale o princip. Přece si to nenechám splácet celý život! Tím by se mi to stále vracelo. Budu se tím trápit navždy a tohle by to ještě zhoršovalo. Vím, že je nemajetný student, rozumím tomu a chápu to, ale chci to jednou provždy ukončit. Zabil mi holku a já ho přece nebudu omlouvat, že na to nemá. To nejde,“ vysvětluje svůj názor Šárka. Podle ní Christoph pohřeb nezaplatil, na čemž trvá jeho kamarád, ale věci spojené s posledním rozloučením ano, například smuteční oběd, květiny nebo náhrobní desku.

Patří za katr?

„Možná, že toho, co se stalo, lituje, ale pořád tady žije, má přítelkyni a užívá si života, zatímco Simonka tu není. S rozsudkem jsem samozřejmě nebyla spokojená, podle mě měl jít do vězení. Podle rozsudku to bylo z nedbalosti. Ale kdyby šlo o vaše dítě, taky budete hledat chyby,“ obhajuje své myšlenky zdrcená maminka zabité slečny. Podle přátel odsouzeného mladíka má ale prý kvůli tomu, co udělal, velké výčitky a nikdy se nesmíří s tím, co spáchal.

Paní Šárka hodně často vystupovala v médiích, někdy až překvapivě. Třeba když Steinertovi veřejně vyčítala, že si ji dovolil zablokovat na sociální síti. Nyní potvrdila naše zprávy o tom, že Christophovi měla psát často, podle jeho okolí šlo o obrovské množství nenávistných, sprostých a výhružných zpráv, jejichž nápor už kluk nezvládl. Šárka J. to nijak nezapírá.

Nenávistné zprávy

„Psala jsem mu hodně. To přiznávám. Věřte, že vše, co dělám, je z té ohromné bolesti, nenávisti a bezmoci. Nejsem zlá, jen mi Simonka moc chybí, tak si tím ulevuju. Přitom vím, že mi ji to nevrátí,“ říká matka dívky, kterou mladík zabil neopatrnou jízdou na vlně za parníkem. Jeho skútr totiž vyletěl do vzduchu a dopadl na loďku, ve které poškozená seděla. Cestou do nemocnice bohužel zemřela.

„Nebudu ze sebe dělat chudinku, ale bolí to. Měla jsem jen jediné dítě, Simonečku, proto je tam vůči tomu klukovi velká nenávist, proto člověk občas reaguje ostřeji. Nejsem zlý člověk, ale jsem nešťastná, a to člověk kolem sebe kope,“ prohlašuje.

Psychika

Peníze, které mají přijít z odškodnění, by se jí určitě hodily. Je totiž bez zaměstnání.

„Jsem doma kvůli psychice. Po smrti Simonky se to zhoršilo,“ dodala uplakaná žena, která přišla o své jediné dítě.

Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy