Šarapovová po operaci ramene stále odkládá návrat. Nestihne ani turnaj v Římě

2. 5. 2019, 08:37
Aktuality 58
Pětinásobná grandslamová vítězka a bývalá světová jednička Maria Šarapovová se stále zotavuje po únorové operaci ramene, a proto po Madridu vynechá i blížící se velký podnik v italském Římě, kde v minulosti třikrát zvedla nad hlavu trofej pro vítězku. V ohrožení je tak i její start na grandslamovém French Open.
Profily hráčů

Šarapovová letos odehrála pouhé tři turnaje a jen na Australian Open se obešla bez skreče či odstoupení. V Melbourne po skalpu loňské šampionky Caroline Wozniacké v osmifinále nestačila na Ashleigh Bartyovou. Předtím v Shenzhenu vzdala čtvrtfinálový duel s Arynou Sabalenkovou a v domácí hale v Petrohradu, kde na konci ledna odehrála poslední soutěžní zápas, nenastoupila k utkání druhého kola.

Na vině je zranění pravého ramene, které Šarapovovou trápí od poloviny loňské sezony, problémy s ním má však dlouhodobě. Po únorové operaci se bývalá světová jednička a pětinásobná grandslamová vítězka stále zotavuje. Proto nebude startovat na blížícím se prestižním podniku v Madridu a nestihne ani ten nadcházející v Římě.

V ohrožení je tak start 32leté Rusky i na grandslamovém French Open. Na pařížské antuce získala trofej v letech 2012 a 2014. Římský turnaj, který je na programu od 13. do 19. května, vyhrála dokonce třikrát. Přemožitelku nenašla v letech 2011, 2012 a 2015.

Do hlavní soutěže se díky odhlášení Šarapovové dostane Slovenka Viktória Kužmová.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

58
Přidat komentář
smazaný uživatel
Sundejte růžové brejličky.

Každý vrcholový sportovec platí minimálně jednoho doktora, aby pro něj sledoval, co všechno je (ještě) legální a může mu to přinést nějaký potenciální zisk (rychlejší regeneraci, menší únavu, lepší soustředění -- bla bla bla).

Dělají to do jednoho všichni. A "podvod" Sharapovové spočíval v tom, že Meldonium nevysadila, když se v lednu 2016 octlo na seznamu zakázaných látek. Důsledně vzato "podváděla" a "brala" 2 měsíce.

Takže ty kecy, že nic nevyhrála od chvíle, co "nic nebere", jsou čirá demagogie.

Nic nevyhrála ani během těch
Reagovat
smazaný uživatel
...dvou měsíců, kdy jako "brala" a ještě hrála.

To, že teď nebere Meldonium, neznamená, že "nebere" (buď prostě nebere nic nelegálního, nebo si dává většího majzla), a to, že ho předtím brala, neznamená, že dopovala (prostě Meldonium nebylo zakázané, takže smolík pro toho, kdo o něm nevěděl a nevyužíval ho -- zaplať si lepšího doktůrka).
Reagovat
smazaný uživatel
Nemá cenu hrát, dokud nebude v pořádku. Klidně ať se vrátí až na amerických betonech, protože hrát RG nebo Wimbledon bez přípravy je o ničem...

Jinak vidím, že stejný lidi tady píšou pořád stejný sračky a hlavně lži. Takže: 1) Masha vyhrála Wimbledon, TM a stala se jedničkou dřív, než začala užívat meldonium. 2) Bylo jasně rozhodnuto, že podvodnice není. 3) Až se zakážou výjimky pro léky na astma, bude podle vás Kvitová taky podvodnice? Asi těžko.
Právě absence Mashy a dalších top hráček minulosti je důvod, proč je současný ženský tenis bez výrazných osobností. O kariérním GS se těm dnešním "hvězdám" může jenom zdát...

PS: S reakcema si nedělejte práci.
Reagovat
Frick
A co ty, Monty - je na tom Maša líp než Šafi nebo ne?
Reagovat
PetaM
3) Až se zakážou výjimky pro léky na astma, bude podle vás Kvitová taky podvodnice? Asi těžko.

Pokud je bude brát (nebo jí budou nalezeny v krvi) i po zákazu, tak ano. Pokud je ale vysadí, když se to zakáže a najde něco jiného (nebo nemusí), tak ne.
Reagovat
FulnekUltras
Kdyby Marlen porád tak účelově neřvala a nezdržovala, je pro mě čistá. Bohužel to za Krym odskákala jako nejznámější z ruských sportovců taky zcela účelově. Dřív ušákům stačilo sportovní akce "nepřátel" bojkotovat, dneska už "díky" většímu vlivu ve WADA a spol. rovnou "nepřátelským" soupeřům paušálně zakazují účast. I na konec těchto špinavých praktik už ale brzy dojde a jejich iniciátoři i se svými zahraničními lokaji zmizí v opovržení. V Česku šla první Šoukalka a Hamza bude následovat.
Reagovat
LukasH
Tak jasně, že je to blbost. Maria je prostě opotřebovaná celoživotním drilem.
S tím dnešním ženským tenisem je to trochu rozporuplný. Kariérní GS má z aktivních hráček kromě Marie akorát Serena. Mohlo by ho mít víc hráček podle mě. Třeba Vika. Při absenci Sereny by visel otazník akorát nad RG. Ostatní by měla. Petra těch GS mohla mít taky víc vzhledem ke svý hře, absenci zranění a počtu titulů. Ale bohužel léta padala v prvních kolech s hráčkama od padesátýho místa vejš. Kerber má 3 GS, dvakrát porazila ve finále Serenu, ale osobnost to pro mě není. A dneska jsou tu mladý hráčky, na chvíli dokážou hrát intergalakticky a pak se buď zraní nebo zhasnou.
Reagovat
Kozoroh
U Viky lze pochybovat i o Wimbledonu, v roce 2012 ji mohla ve finále porazit Aga. Do SF Wimbledonu se pak už Vika nikdy nedostala.

Angie ti nemusí být sympatická, ale narozdíl od Viky dokázala porazit Serenu ve finále GS. Jinými slovy, je lepší hráčkou.
Reagovat
misa
Spíš než na absenci meldonia bych její nevýrazné výsledky sváděl na dlouhou absenci, kterou měla díky trestu okolo třicítky a na opotřebení celého těla. Už předtím měla spoustu zdravotních problémů. Prostě se po třícítce udřela ke sportovní smrti, což čeká na skoro každého sportovce... Možná Federer se tomu vyhne :)

Třeba Berdych byl celou kariéru víceméně zdravý, pak se po třícítce ohlásila opotřebovaná záda a konec.
Reagovat
FulnekUltras
ušáci mohou být spokojeni - aspoň něco, když na Krymu se už roztahovat nebudou
Reagovat
Fandina
Hlavně, že se tam budou roztahovat Rusové.
Reagovat
FulnekUltras
ti tam jsou doma
Reagovat
blixa
Opravdu ? Řekl bych, že od 13 století patřil Krym Tatarům, Rusové se tam nasrali až po druhé světové, kdy Tatry, jak je jejich dobrodiným zvykem prostě vystěhovali :D
Reagovat
FulnekUltras
kde je dneska konec Tatarům nebo Keltům... Slovani žijí pořád, i když mnozí z nich se s tím po roce 1990 na veřejnosti odmítají smířit... ;-)))
Reagovat
Fandina
Takže Rusko a Ukrajina nejsou Slované.
Reagovat
FulnekUltras
???
Reagovat
Frick
U mě tohle má vyšší sympatie než nějaký sluníčkový se loučení.
Reagovat
Frick
A NIKDO z nás nemůže napsat, že je na tom líp než Lucka. Nebo ano?
Reagovat
misa
Lucie v jednom rozhovoru říkala, že viděla spoustu hráček, které nevěděly, kdy přestat.
Reagovat
Frick
To Lucčin šamstr má podobnýho týpka v lajně. Ale bylo mu to žinantní po těch výkonech v Chomutově nebo Budějkách říkat.
Reagovat
misa
Když někdo nemá v životě nic jiného...
Reagovat
Frick
Prostě ne. Končilka by se prostě neměla vyjadřovat jakkoliv jízlivě vůči těm, co bojuje, třebas přes závit.

Zvlášť, když teď živim bulvár.
Reagovat
misa
Bulvár vyhledává Plekance a jeho přítelkyni, ne naopak. Protože různí Frickové mají zájem.
Reagovat
Frick
No, tak ho neměla balit, no. Věděla, kdo to je, věděla, že má děti, i věděla, jak strašně známá je jeho manželka.
Reagovat
Frick
Přesněji bulvár vyhledává (brzy) ex-manžela neteře normalizační popové zpěvačky a jeho milenku. Tak je.
Reagovat
Frick
Tj. Lucka je bulvárně zajímavá, protože randí s Plekym, Pleky je zajímavej, protože je to brzy exmanžel Marmelády a Marmeláda je zajímavá, protože je to neteř Nesmrtelný tety.
Reagovat
Frick
Čeští archeologové v Egyptě probudí mumii. Mumie se na ně koukne a říká "Kdo jste a co chcete?"
"My jsme archeologové z České Republiky a přišli jsme prozkoumat tuto pyramidu." "Vy jste z Česka?" ptá se mumie.
"Ano"
"Aha. A co Helenka, ještě zpívá?
Reagovat
misa
Exponenti normalizačních zpívánek mě nezajímají.
Reagovat
Frick
Ale je to důvod toho, proč je Lucka v bulváru.
Reagovat
brixner
Mňo, už dlouho jsem nenapsal erudovaný příspěvek!
Bóže jak mě se ulevilo :-)))
Reagovat
blixa
A už si to vyloučil ? Měl bys máknout ! :D
Reagovat
Haitik
Odhlášení z Říma jsem nečekal, abych se pravdu přiznal.. :-(( Tak uvidíme jestli se vrátí na RG nebo až v USA..
Ale trochu nechápu, když má už takové zkušenosti se zraněními, proč na tu menší operaci nešla už po USO loni a šla až teď během sezony vlastně.. :-/
Ale tak ať se hlavně brzo dá do kupy!! :-) :D
Reagovat
Fandina
Mám takový dojem, že tam hraje svoji roli i věk. Přece jen, 32 na tenistku, celkem mě to i překvapilo. Letí to ... úsměv
Reagovat
George_Renel
Především je třeba si uvědomit, že nebýt zázračných prášků, v žádnou super super star by nedorostla. Teď je jak nahá v trní.
Reagovat
Fandina
Tak trochu se to nabízí, že to tak je. Od návratu po pauze je to bída.
Reagovat
smazaný uživatel
Isteže...To bola čarovná ampulka výkonnosti..Zjedla by ju bars aká upratovačka, tak dnes je svetovou jednotkou :)
Reagovat
George_Renel
Zalez a věnuj se tomu tvému španělskému ajdolovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes sa venujem tebe, mám náladu na charitu kamoško.
Reagovat
EllNino
ježiš to je nesmysl
Reagovat
George_Renel
Tam mi řekni, co uhrála když přestala brát???
Reagovat
EllNino
Ale takhle se to přeci nemůže brát ... je to vynikající tenistka, několikanásobná vítězka GS, má to v sobě a na tom nic nemění nějaká tabletka ... chápu, že je teď braná za podvodnici, ale ta lítka nemohla mít takový účinek, aby ji zajistila světovou jedničku a GS tituly, to by byla zakázána už dávno
Reagovat
Fandina
Dávno zakázaná? To je naivní představa. Jednou se zjistí, že to a to pomáhá a pak se to teprve může zakázat. Dokud to nezjistíš, tak to nevíš.
Tím neříkám, že se to týká meldonia. Ale tím, že Mária od té doby nic nevyhrála, tak se spekulace o tom, že jí to pomáhalo, nabízí.
Reagovat
Fandina
Respektive, že už nehraje tak dobře, jako předtím.
Reagovat
EllNino
tak nic nevyhrála hlavně pro to, že skoro nehrála :)) ... a taky už se dostavuje věk ... ale já na to nemám vyhraněný názor, jen se mi zdá zbytečné do ní kopat za všechny její předchozí úsěchy, a že jich nebylo málo
Reagovat
Fandina
Nemusíš do nikoho kopat, ale říci co si o tom myslíš, to můžeš.
Reagovat
George_Renel
Podívej, ty účinky té podpůrné látky byly popsány a zde probrány ixkrát. A je zajímavé, že byly účinné právě v těch oblastech, které jí teď schází.
To znamená koncentrace, psychická odolnost, fyziká výdrž. A vzpomeň si čím vyhrávala. Tím, že v závěrech vyrovnaných zápasů byla v těchto oblastech lepší.
Přestala brát a nula nula nic. Je přehrávána ve výměnách, v koncovkách, fyzicky nic nevydrží, je prostě rozsypaná.
Víc to nebudu pitvat.
Reagovat
George_Renel
Jeětě dodám, e ty tituly samozřejmě získala oprávněně, nebylo to zakázáno.
Ale ta pachuť zůstane.
Reagovat
EllNino
Jak komu, jde o to, jak k tou přistupuješ, já jí je třeba přeju :) Uhrála si to sama, nic neměla zaručený, celej život musela makat jako šroub a navíc musela opustit rodnou zemi :) ...
Reagovat
EllNino
No tak to nepitvej, asi tohle k tomu mám :) Jak by hrála bez těch prášků ve svých nejlepších letech, to by byla odpověď na tohle téma ... jinak jsou to jen dohady
Reagovat
smazaný uživatel
No vidis...A teraz si mozes utriet tú penu z kútikov a svet bude opat v rovnováhe..
Reagovat
George_Renel
Na Slovensku vyhlásili největšího Slováka.
Kdyby tam vyhlašovali největšího cocota, alias sprintera z NDR, jsi bez konkurence.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidis to. Za to, ty si taký hlupak, ze este aj v sutazi o najvacsieho hlupáka, by si skoncil druhý.

??????????? ? ??????????? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tu azbuku mi to nezobralo, skoda..Mohol si si zaspominat na staré dobré časy..
Reagovat
kada.tom
žádná škoda :-)
Reagovat
jirkaS
:_-(
Reagovat
George_Renel
Rameno se časem určitě zhojí, důležitější je, že srdíčko a cukrovka jsou již v pořádku. .-)
Reagovat
EllNino
Ty si prostě pokaždý musíš kopnout, ať to Marie, nebo do Viky :))
Reagovat
George_Renel
Kopnutí a šťouchnutí je rozdíl. .-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist