Matěj Třešňák o skonu své maminky napsal na sociální síť: „Naposledy mi řekla: mám vás všechny moc ráda, užila jsem si to, jste moji miláčci.“ Rozloučení s úspěšnou dramaturgyní prý proběhne během několika dnů v Praze.

Smutní ale také herečka Eva Holubová. Ale nejen ona byla úzce spjata s Marií Třešňákovou, kromě ní i herec Jaroslav Dušek. V roce 2012 totiž vyšla kniha Potkala jsem Sicílii a jejím průvodcem byl Dušek, který každý rok tento ostrov navštěvuje stejně jako Holubová. 

Věděla jsem o Marušce, ale osobně jsme se nestýkaly. Až posledních devět let na Sicílii. Objevila ji pro sebe, pro nás. Brázdily jsme ji s ní s dcerou, fotila, natáčela, psala o ní, ale hlavně ji milovala a dělila se nezištně a s láskou s námi o své poznatky a my s ní.“

„A měly jsme velké plány. Léta máme s dcerou sen točit cestopisy. Jedním z prvních byla cesta autem z Prahy na Sicílii. Je to fascinující, jak se mění krajina, její ráz i architektura. Když jsme o tom řekly Marušce, nadšeně se přidala k nám. Těšily jsme se, plánovaly jsme,“ přiznala na sociální síti Eva.

Pak od ní přišla zpráva o té hrozné nemoci, která končila slovy: ‚nebojte se, holky, naše »spanilá jízda« bude, jenom se dám do kupy, počkáte na mě?‘ ‚Maru, to víš, že počkáme!‘ A čekaly jsme a pevně věřily v uskutečnění našeho plánu a snu. A uskutečníme ji, sny se mají plnit, letos ještě ne, ještě to moc bolí a bude bolet, letos v létě bude velmi bolavě chybět v našem úžasném sicilském městečku jedna úžasná žena, bude chybět už navždy. Ale naši cestu brzy uskutečníme a Ty pojedeš, Maru, s námi,“ netají bolest ze ztráty přítelkyně Holubová.

VIDEO: Eva Holubová se přiznala, proč miluje sociální sítě a kdo vymýšlí její vtipné příspěvky!

Video
Video se připravuje ...

Eva Holubová se přiznala, proč miluje sociální sítě a kdo vymýšlí její vtipné příspěvky! Redakce Blesk

Fotogalerie
40 fotografií