Novotný donesl gól v zubech. A postup? Zaprodal bych svou duši, směje se

Foto: paraostrava2019.cz

2. května 2019, 11:34

Jan Šimek

Dvě třetiny to byla vyrovnaná bitva, a pak to přišlo. Český útočník Miroslav Novotný na začátku třetí třetiny dorazil puk po střele Zdeňka Hábla do norské klece a svou premiérovou trefou na světovém šampionátu odšpuntoval českou kanonádu. Čeští para hokejisté smetli Norsko v poměru 5:0 a prosvištěli mezi nejlepší čtyři týmy mistrovství světa.

„Je to neuvěřitelný pocit! Diváci byli neskutečný motor. Po několika zápasech už síly ubývají. I na ledě bylo vidět, že ruce kolikrát netahaly. Kdyby se mě někdo před zápasem zeptal, jestli věřím, řeknu: Hele nevím. Klidně za postup zaprodám duši. Zaplaťpánbůh jsem nemusel, můžu až v příštím zápase. Je to senzační pocit, něco úžasného,” libuje si Novotný.

Vyrovnané bitvě dlouho chyběl gól. Hráči obou výběrů se v prvních dvou třetinách nedokázali střelecky prosadit. „Dostali jsme za úkol neplašit. Mně se to párkrát nedařilo, co si budeme vyprávět. Byly tam velké emoce. Jsem na první velké akci, tak jsem se párkrát zbavil puku. Pak jsem dostal jasné instrukce: Postav se do brány a urvi to s brankářem! Noha, hlava ruka. Prostě jsem se tam nacpal a bylo to tam,” popisuje svůj gól.

Foto: paraostrava2019.cz

Co mu problesklo hlavou, když spěchal do brankoviště k volnému puku? „Že to tam donesu v zubech. Tam nebyla jiná myšlenka, nebyl prostor,” usmívá se. Para hokejisté se rozhodně nešetřili. Ostré souboje, tvrdé hity. „V každém týmu má nějakou svou akci, já tam jsem většinou na bourání, k puku se moc nedostanu. Dá se říct, že to byla náhoda. Jak oni na nás, tak my na ně. Šli jsme tam tělem. Šlo o všechno a my jsme to chtěli víc,” tvrdí vousatý borec.

Ostravar arénu zaplnilo přes sedm tisícovek fanoušků a byl to vskutku solidní hukot. „Diváci jsou senzační, byl to ohromný motor. To se ani nedá popsat. Je to fakt úžasné. Došla mi slova,“ zaleskly se Novotnému oči. Před semifinále je výhra 5:0 velkým povzbuzením. „Je to výsledek obrovské přípravy a všeho, co za tím stojí. Věčně se střílelo na gólmany a teď z toho těžíme,” tvrdí český útočník.

Pro postup všechno: Necouvneme!

O postup do finále si to tým trenéra Jiřího Břízy rozdá s Američany. „Pro postup uděláme cokoliv. Necouvneme, nedáme jim to zadarmo. Každopádně bude senzační pocit si proti takovým hráčům vůbec zahrát,” přiznává.

Zaprodá před zápasem znovu svou duši? „Jestli dostanu možnost, klidně bych to udělal, ale ne. Začneme od začátku. Vyspíme se, dostaneme nějaké instrukce, podíváme se na rozbory, a pak do toho dáme všechno,” slibuje Miroslav Novotný.

Foto: paraostrava2019.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz