Univerzita vypsala granty na podporu základního výzkumu

RISING-STARS pro vycházející hvězdy základního výzkumu

Nové grantové programy PURE a RISING-STARS přijímají online přihlášky do 12. května. Kromě toho je možné čerpat prostředky z grantu ENAGO, který je určen na editaci a korektury vědeckých článků v anglickém jazyce.

„Program PURE cílíme na ty naše vědce, kteří jsou schopni pokládat si zajímavé otázky základního výzkumu, mají ambice a snahu začít řešit problémy základního výzkumu a připravit se na podání velkých grantů. Může být brán jako přípravka na projekty Grantové agentury ČR,“ říká prorektor TUL pro vědu, výzkum a zahraničí Pavel Mokrý.

Dodává, že program PURE je také určen týmům, které pracují v základním výzkumu, ale u kterých došlo ke krátkodobému výpadku účelové podpory. „Prostředky z univerzitního grantu mohou vědeckému týmu pomoci překlenout období, než se mu podaří získat nový velký projekt například z GAČRu,“ říká profesor Mokrý.

Více k programu zde.

Program RISING-STARS je obdoba programu PURE, soustředí se však konkrétně na skupinu mladých vědců na poli základního výzkumu. Žádat o něj mohou ti, kteří nemají titul Ph.D. (nebo jeho ekvivalent) déle jak sedm let.

Více zde.

Žádosti o grantovou podporu z programů PURE a RISING-STARS se přijímají do 12. května 2019.

„Rádi bychom také vypsáním těchto programů zvýšili povědomí o základním výzkumu mezi vědeckou veřejností naší školy a motivovali kolegy k tomu, aby se začali více zabývat základním výzkumem a zajímali se i o požadavky poskytovatelů podpor, kteří dávají podněty k výzkumu – jsou to především výzvy GAČRu a ERC – European Research Council,“ dodává prorektor Pavel Mokrý.

Třetí novinkou mezi grantovými programy je ENAGO. Využijí ho ti vědci na TUL, kteří chtějí publikovat svůj anglický článek v odborném tisku. Firma ENAGO zajistí profesionální editaci a korekturu anglického textu. Žádosti o tento grant můžete podávat kontinuálně.

Další info k ENAGO najdete zde.

-red-

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce

dfsf.jpg

Novou kvestorkou TUL je Martina Froschová

Absolventka naší ekonomické fakulty působila posledních 14 let na pozici asistentky kvestora Technické univerzity v Liberci. Zná tedy velmi dobře univerzitní prostředí i příslušnou legislativu.

15. 3. 2024 | Lidé | 542