Derby v rámci Vysočiny vítěze nepoznalo

zapasova5SFK Vrchovina – FC Velké Meziříčí 2:2 (1:1)

Střelci: 4. Zbytovský, 58. Duba – 42. Demeter, 50. Šuta

Rozhodčí: Kneisl, Dorušák, Vejtasa

 

Sestavy:
FK Hodonín – Petráš – Flasar, Bohun (88. Opina), Kyselka, Žák, Hesek, Jakubek, Piňa, Weiss, (77. Mareš L.), Pospíšil, Fojtík, na lavičce Sasín, Mareš T., Hromek, a Koníček, trenér Švantner

FC VM – Pokorný – Kriegsmann, Mucha, Komínek, Bouček – Dolejš, Smejkal, Berka, Šuta, Dufek (53. Crkal) – Demeter, na lavičce Kruba, Chalupa, Zedník, Krčál, trenér Smejkal

ŽK: Batelka, Matulka, Duda – Bouček, Dolejš, Šuta, Smejkal, Mucha, Komínek

ČK:

Diváci: 445

Nejlepší hráči: Šuta, Zbytovský

Do utkání vstoupili lépe domácí a ve 4. min po zaváhání obrany hostů našel Duba ve vápně Zbytovského, který prostřelil Tomáše Pokorného 1:0. V 7. min kopal Petr Dolejš s půlky hřiště přímý volný kop, centr do vápna domácí obrana odhlavičkovala. V 8. min pronikal po křídle Jarda Dufek, domácí obránce jeho průnik zastavil. V 9. min kopal Michal z 22-ti metrů přímý kop, trefil zeď hostů. V 10. min průnik Duby zastavil Patrik Mucha za cenu rohového kopu, ten rozehrál M. Skalník, hostující obrana centr zachytila. Ve 12. min rozehrál přímý kop od postranní čáry Michal, střela Zbytovského byla obranou tečována na rohový kop. Ten rozehrál M. Skalník, přetažený centr nikdo ze spoluhráčů nezachytil. V 15. min rozehráli domácí rohový kop, ve vápně fauloval Batelka. V 18. min přímý kop Duby z úhlu bránu netrefil. Ve 23. min pronikl po křídle Jarda Dufek jeho střelu na zadní tyč Petr Dolejš do brány neprotlačil.

Ve 24. min našel Duba na hranici vápna Matulku, jeho střela šla těsně nad bránu hostů. Ve 28. min centr Petra Dolejše tečovala domácí obrana na rohový kop. Ten rozehrál opět Petr Dolejš obrana míč odkopla, následný centr Miloše Kriegsmanna našel Patrika Muchu, jeho střela k bráně neprošla, dorážka Petra Dolejše trefila Koláře. Ve 31. min roh Petra Dolejše našel hlavičku Davida Komínka, jeho zakončení k tyči Kolář vyškrábl na další rohový kop. Ten rozehrál Jarda Dufek, odhlavičkovaný míč netrefil Robin Demeter. Ve 35. min nebezpečný průnik Duby zastavil David Komínek. Ve 36. min odkopl Tomáš Pokorný míč do bezpečí před nabíhajícím K. Skalníkem. Ve 42. min se po přímém kopu Petra Dolejše z 35-ti metrů dostal k zakončení Robin Demeter a povedenou střelou vyrovnal na 1:1.

Ve 48. min hledal Petr Dolejš ve vápně Robina Demetera, Kolář jeho přihrávku zachytil. Ve 49. min průnik Michala zastavil Tomáš Pokorný. V 50. min se dostal k zakončení na hranici vápna Radim Šuta a přesnou střelou k tyči dostal hosty do vedení 1:2. V 53. min přihrávka Zbytovského prošla pod Tomášem Pokorným před bránu, Patrik Mucha míč odkopl do bezpečí, následnou střelu Michala hostující golman vyrazil. V 58. min kopal od postranní čáry přímí kop M. Skalník, Tomáš Pokorný míč vyrazil k volnému Dubovi, který trefil odkrytou bránu 2:2. V 60. min našel Matulka ve vápně Dubu, ten bránu minul. V 65. min centr M. Skalníka odvrátil Robin Demeter na rohový kop. V 68. min se dostal k zakončení Petr Dolejš, jeho střelu Kolář vyrazil. V 69. min po rohovém kopu Petra Dolejše se dostal k zakončení David Komínek, jeho střelu k tyči obránce za brankovou čáru nepustil.

V 74. min se dostal k zakončení Robin Demeter, z hranice vápna bránu netrefil. V 77. min přímý kop Michala odhlavičkoval Radim Šuta. V 79. min odcentroval Švanda a byl to opět Radim Šuta, který poslal hlavou míč do bezpečí. V 84. min přímý kop Radima Šuty zachytil Kolář. V 86. min přímý kop Zbytovského našel Švandu, ten hlavou trefil náruč Tomáše Pokorného. A když v 90. min hlavní rozhodčí zápas ukončil, odcházeli po spravedlivé remíze oba týmy do kabin spokojeni.

Vyjádření trenéra Smejkala: "Úvod utkání patřil domácím hráčům, nám se nedařila kombinace a chyběl nám větší důraz v osobních soubojích. Postupně však naši hráči hru vyrovnali, a to vedlo i ke srovnání skóre. Úvod druhého poločasu nám vyšel, ale zaváhání při standardce soupeře přineslo brzké vyrovnání. Remíza je nakonec spravedlivým vyjádřením průběhu utkání. Mrzí mně jen výkon trojice rozhodčích, které mnohé zákroky a situace posuzovala pro mě nepochopitelným způsobem."

Jaroslav Mynář

Sestřih utkání: Libor Smejkal

 

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.