Chrudimské noviny Galerie Art zahajuje dvě nové inspirující výstavy

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Galerie Art zahajuje dvě nové inspirující výstavy

Chrudim - V sobotu 4. května od 15 hodin budou v Galerii Art za přítomnosti autorů slavnostně zahájeny dvě nové výstavy. Ve výstavních prostorách návštěvníci objeví práce Tomáše Smetany a Matouše Háši.

Tomáš Smetana (1960) je absolventem Akademie výtvarných umění v Praze, na výtvarné scéně se profiloval jako malíř už v 90. letech. V posledních letech se zabývá především barevnými kresbami, zaměřuje se na portrétní tvorbu a zátiší. Zátiší jsou poskládaná z předmětů běžně se objevujících v jeho každodenním životě a portrétní obrazy v životní velikosti představují osoby autorovi blízké, jako jsou členové rodiny a přátelé.

 

Mladý sochařský talent Matouš Háša nesdílí trendy současného umění, vychází z klasického pojetí lidské figury, otevřeně se hlásí k odkazu Michelangela, Rodina a k antice. Jistá posedlost lidskou postavou a jejím dokonalým provedením do finálního materiálu tvoří hlavní myšlenku jeho díla. Jako materiál využívá pískovec, ale perspektivně chce tvořit sochy z mramoru, který považuje pro figuru vhodnější.

 

Obě dvě výstavy v Galerii Art můžete navštěvovat až do 19. června.

Věra Nevečeřalová

Reklama