Cyklovýlet s dítětem? S cyklosedačkou kdykoliv

Rubrika: Pro bezpečí vašich dětí, Volnočasové aktivity

Máte malé děti a nechcete se vzdát výletů na kole? Pokud je vaše dítě ve věku, kdy už dokáže samo sedět, vhodně vybraná cyklosedačka tento problém vyřeší. Děti jsou obvykle připravené pro jízdu v cyklosedačce ve chvíli, kdy už mají dostatečně vyvinutou páteř a otřesy při jízdě je neohrozí. Pokud si vaše děti jízdu v cyklosedačce oblíbí, můžete je tímto způsobem vozit až do dosažení hmotnosti 22 kilogramů.

Pokud se rozhodnete pro nákup cyklosedačky, můžete si vybrat ze dvou základních typů – přední a zadní. Zadní se dále dělí na sedačky s upevněním na zadní nosič a samonosné sedačky. Přední i zadní cyklosedačka má své výhody i nevýhody.

Přední cyklosedačky, které se umisťují na rám jízdního kola do prostoru mezi řídítky a jezdce, jsou pro cyklistu při jízdě méně pohodlné, proto se používají převážně pro jízdy na kratší tratě. Výhodou přední cyklosedačky je především to, že na dítě vidíte a máte přehled o každém jeho pohybu. Současně se dá za výhodu považovat i to, že z přední sedačky má dítě lepší výhled. Je to však vykoupeno tím, že dítě vpředu není chráněné před prachem a hmyzem. Přední cyklosedačky se doporučuje používat pro menší děti do hmotnosti 15 kg. Díky tříbodovému upínacímu systému je vaše dítě v této sedačce v bezpečí. Pohodlí dítěti v těchto sedačkách zajišťují polohovací opěrky na nohy.

U zadních cyklosedaček převažují výhody nad nevýhodami. Zřejmě proto je tento typ sedaček o trochu oblíbenější. Velkou výhodou zadních cyklosedaček je jejich bytelnější konstrukce, která poskytuje dítěti vyšší komfort při sezení a lepší oporu zad. Zadní sedačky se obvykle dají i polohovat, takže pokud je dítě na jízdu zvyklé, může v nich i dřímat. Za zády rodiče má dítě mnohem větší klid a je chráněno před prachem a hmyzem. Na druhou stranu dítě nemá takový výhled, jako vpředu a vy na něj nevidíte, což je asi největší nevýhodou umístění sedačky za zády cyklisty. Zadní sedačky se upevňují na zadní nosič, anebo existují také samonosné sedačky, které se upevňují na rámovou trubku kola. Nejpraktičtější jsou samonosné cyklosedačky s nacvakávacím upínacím mechanizmem, který umožňuje velmi rychlou montáž i demontáž sedačky, takže je možné tyto sedačky používat na různých kolech, podle toho, který z rodičů chce s dítětem na výlet vyjet.

I když kostra sedačky poskytuje dítěti určitou ochranu, měli byste myslet na jeho bezpečnost a při každé vyjížďce dítěti nasadit ochrannou přilbu. Cyklistická helma je při cyklovýletech s dětmi naprosto nezbytnou výbavou.

Pokud si dětskou cyklosedačku vyberete v specializované cyklo prodejně či e-shopu, jakým je například cyklodiskont.cz, budete mít jistotu, že zakoupená sedačka je kvalitní a bezpečná. Cyklodiskont.cz nabízí široký výběr cenově dostupných kvalitních dětských cyklosedaček značek HAMAX a BELLELLI.

Napsal/a: PR článek

Toto taky stojí za přečtení!

Kam s dětmi za lyžováním? V italském středisku Passo Tonale děti milují!

Italové děti milují, to je obecně známo. A udělají pro ně první poslední. Lyžařské středisko Passo Tonale vás o

Čtu dál →
Jak dětem ulevit od ucpaného nosu

Jak dětem jednoduše ulevíte od ucpaného nosu

Milé maminky, jsou Vaše děti často nachlazené? Teče jim z nosu, v noci mají ucpaný nos a těžce se jim dýchá? Pomozte

Čtu dál →

Môžem dať dieťatku jesť hocičo?

Môžem dať dieťatku pribináčika? Alebo zákusok? Alebo kupovanú nočnú kašu? V mamičkovských internetových skupinách sa pravidelne objavujú otázky, či to alebo

Čtu dál →

Co na to říkáte?

Vaši e-mailovou adresu si necháme pro sebe.

Sdílet
Sdílet
TOPlist