CUKETOVO HRÁŠKOVÁ POLÉVKA S KUKUŘICÍ

POLÉVKA / DO 30 MIN / VEČEŘE / OBĚD / BEZ MLÉKA / BEZ LEPKU / VEGAN
Cuketovo hrášková polévka s kukuřicí

Nedávno jsem cuketovou polévku našla v mojí nejoblíbenější kuchařce Simple. Byla jsem popravdě docela skeptická. Jenže z téhle kuchařky je všechno skvělý, tak jsem ji otestovala a byla jsem z ní paf. Je totiž docela jiná od těch 10 polévek co jíme stále dokola :-)

Pár tipů, co si pamatovat

  • Nevařte ji zbytečně dlouho, zelenina by ztratila krásnou zelenou barvu. A my si chceme udržet “jaro” na talíři.
  • Polévka je jemná. Cuketa i hrášek nemají příliš výraznou chuť, proto je to prima doplnit třeba fetou. Ovšem není to nutnost. My ji naposledy jedli bez sýru a vlastně i bez kukuřice.

DOBA PŘÍPRAVY

Příprava 10 min. / Vaření 20 min.

INGREDIENCE

5 stroužků česneku
2 menší cukety (cca 400–450g)
600 ml zeleninového vývaru
300g mraženého hrášku
½ konzervy kukuřice
velká hrst bazalky
kůra z ½ BIO citrónu
sůl
pepř

podáváme s:
fetou (případně balkánským sýrem)
opraženými semínky

POSTUP

  1. Připravíme si zeleninu. Oloupeme si 5 stroužků česneku a rozkrájíme je na čtvrtky. Cukety neloupeme, pouze je omyjeme a nakrájíme na větší kostky. Hrášek si vyndáme z mrazáku a odvážíme si 300g.
  2. Na olivovém oleji si orestujeme stroužky česneku. Měly by chytnout zlatavou barvu. Poté přidáme kostky cukety. Opepříme, osolíme cca ½ lžičkou soli a restujeme dalších cca 3–5 minut.
  3. K zelenině přilijeme 600ml vývaru. Přivedeme k varu, ztlumíme a necháme pobublávat přibližně 8 min. Cuketa by měla být již měkká, nesmí být ale rozvařená.
  4. Přisypeme hrášek a necháme vařit další minutu. Mezitíme nastrháme čerstvou bazalku.
  5. Vše přelijeme do mixéru, přihodíme listy i měkké stonky bazalky a umixujeme dohladka.
  6. Přelijeme zpět do hrnce a přisypeme kukuřici. Množství záleží na vás.
  7. Dochutíme solí, pepřem a citrónovou kůrou.
  8. Podáváme ideálně s výrazným sýrem a opraženými semínky.
imageimage

Dobrou chuť

gabi

Líbil se ti recept? Pomož nám ho šířit ...

Mohlo by ti ještě chutnat

Okomentuj recept

Moc rádi uslyšíme, co si myslíš. Povedl se ti recept? Jak jsi si jej upravil? Dej nám vědět a poděl se s ostatními.

Napsat komentář

LUCIA píše: #1

Zbozňuju vaše polévky! A celkově všechny recepty máte promyšlené a nikdy z nich nejsem zklamaná :)

před 5 lety

PETR píše: #2

To náš strašně moc těší! Děkujeme

před 5 lety

JANČA píše: #3

Ta polévka je luxusni!!! Hned jsem ji vyzkoušela a měla velký úspěch ???? Děkuji za Vaše recepty

před 5 lety

Okomentuj recept

Tvůj e-mail nebude zobrazen.

Foodblog roku

2019

Foodblog roku přeskočil rok 2018 a rovnou vyhlásil vítěze za rok 2019. Nemůžeme být šťastnější, vyhráli jsme v hlavní kategorii - Food blog roku 2019. Jupíí a moc vám všem děkujeme!
vítěz food blogu roku

2017

Umisťujeme se na 2.místě v kategorii Cestování, na 3.místě ve Food Stylingu, na 5.místě ve Fotografii a jsme čtvrtí v absolutním pořadí. Máme z toho obří radost.

2016

Vyhráli jsme v kategorii Food Styling 1. místo za Foodblog roku 2016. Máme z toho obří radost.
vítěz food blogu roku

Kdo jsme?

Já jsem Petr. Jídlo je pro mě chvíle, kdy přestáváme pracovat a užíváme si. Pokaždé se těším jakou novou kombinaci Gábi na talíř vymyslí.

Já jsem Gábina. Nakupování kuchařek je pro mě stejným potěšením jako nákup bot. Prohlížení fotek jídla mě ale uspokojí podstatně více než listování v módních časopisech.

A kdo jsi ty?

Napiš nám tvoje křestní jméno a e-mailovou adresu a my ti pošleme vždy upozornění na nový příspěvek, rady, tipy, recepty a spoustu dalšího.

Mrkni se

Buďme na blízku. Spoj se s námi na sociálních sítích.

Napiš co hledáš & stiskni 'Enter'