Poběž s námi Wings for Life World Run a podpoř dobrou věc!

Poběž s námi Wings for Life World Run a podpoř dobrou věc!

Wings for Life World Run není závod jako žádný jiný. Každý rok se ho účastní statisíce běžců po celém světě. Proč je tak jedinečný a proč se ho zúčastnit? 

Nejde totiž jen o zajímavý koncept, kdy vyrazíš společně se statisíci běžci po celém světě. Ve stejnou chvíli, kdy někde je ještě noc, jinde tak, jako ve Střední Evropě hodinu po poledni. Nevíš na jak dlouhý závod – musíš zvolit správné tempo a catcher car, který vyrazí půl hodiny po tobě, je cílová čára. Koho dožene, ten je v cíli. Avšak ten hlavní smysl závodu, proč i na něj vyrazit do různých zemí je, že veškeré vybrané startovné jde na výzkum léčby poranění míchy.

 

Bylo pro mě obrovským zadostiučiněním, když se ke mě dostala tisková zpráva o výsledcích nadace Wings For Life. Při jejím čtení mi až vyhrkly slzy do očí.

Dlouhá léta nám všichni tvrdili, že poranění míchy je definitivní a ochrnutí se nedá zvrátit. Jenže letos došlo k opravdovému průlomu.

Cílenou stimulací míchy a tréninkem se třem pacientům: Gert-Jan Oskamovi, Sabastianu Toblerovi a Davidovi Mzee podařilo ujít na páse bez podpory rukou více než kilometr. Něco takového by bylo ještě před pár měsíci považováno za holé sc-fi. „Je to úžasný pocit, uvidíme, jak daleko můžeme s touto technologií zajít,“ popisuje David Mzee, který se na vlastní nohy postavil po sedmi letech.

Když jsem začal nadaci Wings For Life podporovat, ani ve snu by mě nenapadlo, že se výsledky dostaví takto rychle. Motivuje mě to, abych ještě více podpořili tuto skvělou věc. Proto jsem v posledních týdnech pravidelně běhal pro tuto nadaci na výbězích Běhám s Running2 pro Wings for Life World run #WFLxRunning2 a připravoval se na tento závod.

Pokud chceš nadaci podpořit ještě více, můžeš na stránkách https://www.wingsforlifeworldrun.com/najít místo, kde se běží a vystartovat 5. května ve 13:00 středoevropského času spolu s ostatními. V Česku se bohužel dá běžet jen s aplikací v Praze, Hluboké nad Vltavou a Pardubicích. Na Facebooku má každý běh svou událost, kde se dozvíš mnohem více.

Praha: https://www.facebook.com/events/258047544883234/

Hluboká nad Vltavou: https://www.facebook.com/events/420809502063544/

Pardubice: https://www.facebook.com/events/636487573453864/

Pomoz nám podpořit tenhle skvělý projekt! Všichni máme ve svém okolí sportovce, kteří díky nepřízni osudu nemůžou chodit a běhat. Mnozí se s tím vyrovnávají tak, že se spolu s námi zúčastní tohoto závodu na kolečkových křeslech, přesto bychom je mnohem rádi viděli vedle sebe na nohou. A pevně věříme, že se jim to opravdu povede!