Z nového okrasného záhonu kdosi ukradl sazenice levandulí
Foto: město Bílina
Teplice

Bílina - Z nově vybudovaného okrasného záhonu v Jenišovské ulici v Bílině zmizely sazenice levandule. Zkrášlovat prostředí podél nového chodníku pod mladými lipami vydržely jen několik dní, nenechaví lidé zřejmě o zlepšení vzhledu veřejného prostranství nestáli.

“Jednalo se o vzrostlé sazenice, které by už za pár týdnů krásně vykvetly a navíc okolí provoněly. S krádežemi sazenic z okrasných záhonů se sice potýkáme i na jiných místech ve městě, ale v takovém rozsahu nám sazeničky ještě nezmizely,” uvedla vedoucí oddělení životního prostředí Helena Volfová s tím, že lidé často volají po nové výsadbě, ale později si jí neváží.

S ohledem na tuto situaci žádá město obyvatele, aby byli všímaví ke svému okolí a v případě, že uvidí nekalé jednání jiných osob, ihned se obrátili na linku městských strážníků 156 a vše jim oznámili.

Město již nechalo obnovit například okrasný záhon v Seifertově ulici či na Žižkově náměstí nebo vybudovat nové záhony u Penny marketu a na Pivovarském náměstí. V této práci chce pokračovat i v následujících měsících a letech, vandalství a krádeže to však značně ztěžují.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru