Hlavní obsah

Karel Gott nazpíval s dcerou Charlotte Ellou duet Srdce nehasnou

Právo, jaš, kul

K nadcházejícím osmdesátinám Karla Gotta vyjdou dvě kolekce jeho písní. První ponese název Karel Gott 80/80 - Největší hity 1964–2019 a bude rozložena na čtyřech cédéčkách. Název druhé je Karel Gott Singly – 300 písní z let 1962–2019 a vyjde v boxu čítajícím 15 alb. Vychází i nový singl, duet Gotta s dcerou Charlotte Ellou Srdce nehasnou.

Videoklip Karla Gotta a jeho dceryVideo: Supraphon

 
Článek

Autorem písničky je Richard Krajčo ze skupiny Kryštof. Finální podobu doladil s Petrem Harazinem ze skupiny Nebe.

„Byla to výzva. Nikdy jsem pro nikoho jiného neskládal, a proto jsem se i trochu bál. Každá píseň je pro mě totiž vždy takový malý klenot a já si říkal, že Karel by si zasloužil jeden takový vybroušený. A o to jsme se s pokorou všichni pokusili. Vznikla zpověď zralého moudrého muže, táty, který už ví, co se chystá. Byl jsem rád, že se Karlovi i Charlottce písnička líbila, a věřím, že se zalíbí i fanouškům. Zazpívali ji totiž nádherně a dali jí velké emoce,“ popsal vznik písničky Richard Krajčo.

Foto: Supraphon

Karel Gott zpívá se svou dcerou Charlotte Ellou.

Gott řekl: „Po dvou pohádkových duetech s Charlottkou pro nás Richard Krajčo napsal první společnou píseň, po které jsem již delší dobu toužil. Nese v sobě emoční hloubku a energii rozpravy mezi otcem a jeho dospívající dcerou. Richard naprosto přesně vystihl sílu myšlenky předat v písni mé dceři pohled na životní situace, které ji mohou také potkat. Jsem hrdý na to, s jakým nasazením a profesionalitou Charlottka píseň nazpívala.“

Foto: Supraphon

Karel Gott se svou dcerou při natáčení klipu.

Výsledná zvuková podoba nového duetu Srdce nehasnou vznikla pod producentským dohledem Lukáše Chromka. Ve studiu skladbu nahrál společně s Richardem Krajčem (akustická kytara), Romanem Víchou (bicí), Janem Steinsdörferem (klávesy) a smyčcovým Unique Quartetem.

Ve videoklipu se představují nejen Karel Gott a Charlotte Ella Gottová, ale i všichni tvůrci a muzikanti spolupracující na vzniku nahrávky. Videoklip Srdce nehasnou byl natočen v režii Janka Cingroše.

Může se Vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám