QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V centru Plzně se usídlili filmaři! Natáčení historických scén odstartuje po víkendu

03.05.2019 9:53

Hned v několika ulicích Plzně se aktuálně staví kulisy. A rozhodně to nesouvisí se startujícími Slavnostmi svobody. Po víkendu se v centru začne natáčet historická minisérie.

190502_Kulisyprofilm_Smetanova_1

Filmový štáb, který se v současné době usídlil v Plzni, bude po několik dnů natáčet v centru města scény pro třídilnou historickou minisérii pod názvem "Naše báječná léta". Konkrétně se bude jednat o scény z let 1951 až 1960. Historické rodinné drama vzniká v česko-německé koprodukci.

"Hlavními lokacemi natáčení jsou ulice Bedřicha Smetany, Bezručova, Jagellonská, Škroupova a Kotkova. Filmování, jež se uskuteční od 6. do 10. května, nesouvisí se Slavnostmi svobody. Ty v Plzni začínají v pátek 3. května a potrvají do pondělí 6. května," informoval Magistrát města Plzně.

I po skončení slavností se tak v centru Plzně budou objevovat historická auta a chybět nebudou ani kostýmy. "V souvislosti s natáčením se v ulicích budou pohybovat historická vozidla a desítky komparzistů v historickém oblečení. Scény mají přenést diváky do Düsseldorfu a Berlína daného období," uvádí magistrát.

FOTO: Martin Pecuch

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24