+++ U rakve Jaroslava Kepky se postupně vystřídali jeho kolegové. Promluvil  Viktor Preiss, Hana Maciuchová, Töpfer nebo šéfrežisér Juraj Deák. Scénář pohřbu připravil synovec zesnulého, herec a režisér Ondřej Kepka.

+++ Loni v červnu ve Vinohradském proběhlo rozloučení se švagrovou Kepky Gabrielou Vránovou (†78). 

Pohřeb Jaroslava Kepky (†83)
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Refresh
Datum:
 
3. 5. 2019

Vážení diváci, děkujeme, že jste s námi sledovali online přenos z rozloučení s Jaroslavem Kepkou. Hezký den

 
3. 5. 2019

Na to, jak byly ukázky s Jaroslavem Kepkou velmi zábavné, tak proslovy kolegů byly dlouhé a vážné...

 
3. 5. 2019

Na plátně se objevila ukázka s jeho představení, která končila potleskem. Na ten navázal potlesk z divadla.

 
3. 5. 2019

Slova se ujal Viktor Preiss. Svému kolegovi vzdal hold v dlouhých souvětích.

 
3. 5. 2019

Na chodbě se sešel Tomáš Töpfer s Kateřinou Brožovou a měli k sobě dost blízko. Že by vzpomínka na seriál Život na zámku, kde spolu měli milenecký poměr?

 
3. 5. 2019

"Bylo mi asi osm let a na magnerofonu se roztáčel pásek s nahrávkou, poslouchal jsem, i když jsem tomu nerozuměl. V hlasu strýce bylo něco magického snílka z bílých nocí. Mnohokrát jsme se strýce snažil napodobit marně. Jeho hlas byl nenapodobitelný, jeho zvláštní frázování, barva, intonace...," zavzpomínal synovec zesnulého Ondřej Kepka. "Strýc miloval extrémy, někdy se bál větší společnosti, ale vždy bavil svými historkami. V mládí bohém, ke stáru tichý snílek." dodal.

 
3. 5. 2019

Na plátně se objevila ukázka z pohádkového příběhu Rumplcimprcampr, kde pan Kepka ztvárnil jednu z větších rolí.

 
3. 5. 2019

Ani se tomu nechce věřit, ale hlediště zeje prázdnotou! Na jevišti se střídá herecká plejáda a sedadla jsou z většiny prázdná. Nikdo nechápe, že přišlo tak málo jeho příznivců...

 
3. 5. 2019

Na svého kolegu zavzpomínla Hana Maciuchová, která s Jaroslavem hrála v představení. "Teď nás Jarouškova duše opustila, pookřála, aby se připravila na roli v nekonečném scénáři," řekla herečka.

 
3. 5. 2019

Synovec Ondřej Kepka.

 
3. 5. 2019

"Stojím tu před vámi ve veliké lásce a úctě. Vzpomínám na vaše neuvěřitelné etudy na jevišti, kdy jsme se na vás strašně těšili," zavzpomínala herečka Simona Postlerová, která přidala několik zábavných historek, které rozesmály poloprázdné hlediště.

 
3. 5. 2019

U rakve se střídají kolegové, kteří jsou členy divadla a s panem Kepkou se setkali na jevišti.

 
3. 5. 2019

K mikrofonu se postavil divadelní režisér Juraj Deák, který ho obsadil jako starého kocoura do muzikálu Kočky. "Mezi nesmrtelné bardy vinohradského divadla patříte teď už vy, Jaroušku. Když bude někdy v divadle těžko, vzpomínka na slavného, moudrého, tolerantního kolegu, jakým jste byl i vy, nám dodá víru a naději, že to má smsl. Čest vaší památce," řekl šéfrežisér divadla.

 
3. 5. 2019

Po jeho slovech se opět vyměnila stráž a na levou stranu se postavila Dagmar Havlová. Za zpěvu Kepky se na plátně prostřídaly fotky, jak z jeho představení, tak ze soukromí.

 
3. 5. 2019

"Dnes se loučíme nejenom s hercem Jaroslavem Kepkou, ale i částí divadla, kterému byl věrný 44 let. Když jsem nastoupil do divadla dostal jsem šatnu F, kde jsem se setkal i s panem Kepkou. Učil jssem se od něj pokoře, ano, to je to správné slovo. Sblížili jsme se," řekl v projevu ředitel vinohradského divala Tomáš Töpfer. "Jaroušek Kepka navzdory svému růstu dokázal tohle divadlo zaplnit. Byl jsem moc rád že je členem souboru a hrál do poslední chvíle dokud mu to jeho zhoršující stav dovoli," dodal Töpfer.

 
3. 5. 2019

Krátce po 11 hodině se z reproduktorů ozval hlas zesnulého Jaroslava Kepky, který byl i vyhledávaným dabérem a vypravěčem. 

 
3. 5. 2019

Kateřinu Brožovou vystřídala Eliška Balzerová. Jaroslav Kepka byl člen vinohradského divadla úctyhodných 44 let.

 
3. 5. 2019

Čestnou stráž tvoří Jiřina Bohdalová a Naďa Konvalinková.

 
3. 5. 2019

Čestnou stráž stojí Jaromír Hanzlík a Jaroslav Satoranský.

 
3. 5. 2019

Herečka Hana Maciuchová byla v červeném baretu k nepoznání a herec Jiří Dvořák se do divadla vplížil zadním vchodem.

 
3. 5. 2019

Do divadla přijela Kateřina Brožová s obří kyticí v ruce. Katka je na Vinohradech v angažmá od roku 2012.

 
3. 5. 2019

Krátce před začátkem rozloučení boural u divadla herec Petr Rychlý. Při parkování nabral značku a poškodil si pravou stranu luxusního terénního auta.

 
3. 5. 2019

Mezi prvními do divadle dorazil Jaroslav Satoranský známý jako Kuba z Krkonošských pohádek, Otakar Bousek mladší, Jaromír Hanzlík, Jiřina Bohdalová nebo herečka Simona Postlerová.

 
3. 5. 2019

U rakve s ostatky, která je umístěna na jevišti, se střídá čestná stráž složená z herců.

 
3. 5. 2019

Vážení čtenáři Blesk.cz, vítáme vás při sledování přímého přenosu z Divadla na Vinohradech, kde se kolegové, rodina a přátelé loučí s Jaroslavem Kepkou (†83).

Fotogalerie
51 fotografií