Stýskání zažehnáno: Soňa Červená nahrála audioknihu svých vzpomínek

V rozhlasové úpravě a režii Jana Sklenáře vychází nyní u Radioservisu audiokniha s názvem Stýskání zažehnáno. Volná adaptace autobiografického diptychu Soni Červené – Stýskání zakázáno a Stýskání zažehnáno – tak dostává novou podobu, na které se kromě Soni Červené podíleli i herci Pavlína Štorková a Miroslav Zavičár.

Když se mě kolega a režisér Jan Sklenář ptal, jestli bych s ním pro hradecký rozhlas nechtěla natočit čtení z mé knihy Stýskání zažehnáno, podivila jsem se odvážnosti jeho nápadu: kniha vyšla už před rokem, kritiky a ohlasy byly sice výborné a náklad rozebrán, ale člověk nemá chtít být šťastnější, než je, jak prohlásil, myslím, moudrý Stefan Zweig. Nakonec jsem se ale Janu Sklenářovi podvolila (kdo by se tomu sympaťákovi nepodvolil) a našla jsem volný týden pro natáčení. A nelitovala jsem toho, naopak! Strávila jsem týden v mém milovaném Hradci Králové při práci, která se daří, a nakonec zdařila: hlasy všech tří účinkujících – Pavlíny Štorkové, Miroslava Zavičára a můj – skvěle ladily a Jan Sklenář přirežíroval hudební zarámování. Hradecký rozhlas nás vysílal v týdnu před Vánocemi 2018 každé dopoledne, prostě pohoda a spokojenost se všech stran,“ řekla Soňa Červená.

[block border=“5px solid #EB5E00″ padding=“10px 15px“] Ukázka z audioknihy Stýskání zažehnáno {mp3}styskani_sona{/mp3} [/block] 

Přeji všem, kdo si 2CD Stýskání zažehnáno pořídili a drží je v rukou, aby se radovali se mnou. Děkuji vám za tu společnou radost,“ doplnila paní Červená.

Sdílet článek: