Prvotřídní péče o čistotu je ve vašich rukou

5. květen je Světovým dnem hygieny rukou, který vyhlašuje Světová zdravotnická organizace (World Health Organization, WHO). Tork, globální značka skupiny Essity, se do oslav tohoto dne zapojuje již mnoho let. Značka Tork jako dodavatel profesionálních hygienických řešení dlouhodobě upozorňuje na to, jak důležitou roli hraje hygiena rukou při snižování výskytu infekcí spojených s poskytováním zdravotnické péče (healthcare-associated infections, HAIs).

V pěti různých zemích provedl Tork průzkum, z něhož vyplynulo, že více než polovina zdravotnického personálu by si přála, aby měla hygiena rukou vyšší prioritu(*1). Tato zcela jednoduchá činnost, totiž hygiena rukou, je stále základním a hlavním způsobem, jak snižovat výskyt infekcí spojených s poskytováním zdravotnické péče a šířením potenciálních patogenů ve zdravotnických zařízeních(*2). Zvyšování povědomí o tom, proč, jak, kdy a kde je hygiena rukou důležitá, může pomoci zlepšit hygienu v kritických prostředích a bezesporu také pomoci činit svět zdravější. Proto si Světová zdravotnická organizace zvolila jako hlavní téma pro letošní Světový den hygieny rukou „spojovat lidi“ a šířit globální osvětu o účinných postupech při hygieně rukou.

U příležitosti Světového dne hygieny rukou Tork jakožto expert na hygienu znovu apeluje, že hygiena rukou zůstává jednou z nejjednodušších a nejdůležitějších metod v boji proti infekcím v prostředí zdravotnických zařízení.

*1 Průzkum Tork Healthcare na téma hygieny rukou (2018)1 Průzkum Tork Healthcare na téma hygieny rukou (2018)
*2 Důkaz, že hygiena rukou v prostředí poskytování zdravotnické péče snižuje přenos a infekce způsobené odolnými organismy. WHO - World Health Organization. https://www.who.int/gpsc/5may/MDRO_literature-review.pdf

KONTAKT:

Petra Biache

Tork PR & Communication

tel:+420 739 719 016

petra.biache@foxhunter.cz

Klíčová slova ČR-zdraví-hygiena-infekce-Tork

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Zdravotnictví

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.