Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Američtí favorité nepřipustili překvapení. Češi dvakrát potěšili Ostravu a čeká je souboj o bronz

Dostali se nečekaně do vedení, srdnatě se rvali o finále, ale tlaku Američanů neodolali. Čeští parahokejisté se museli v semifinále mistrovství světa v Ostravě sklonit před hráči Spojených států, kterým podlehli 2:10. Vyprodaná aréna s rekordní kapacitou 8600 diváků si dvakrát pořádně zakřičela při gólech Michala Geiera a Miroslava Novotného. Reprezentanti se tak utkají o bronz s Koreou, o zlato změří síly USA s Kanadou. Přímý přenos utkání o třetí místo Korea–Česko sledujte na programu ČT sport a webu ctsport.cz v sobotu od 12:50, finále od 16:20.

Zleva Zdeněk Šafránek a Pavel Doležal na MS v parahokeji
zdroj: ČTK autor: Kaloň Karel

Ostravská aréna se sice nedočkala postupu českého týmu do finále, utkání si ale nesmírně užívala. Diváci, kterých přišlo 8600 a vytvořili tím nový rekord v návštěvnosti parahokeje, fandili až do konce zápasu i za nepříznivého výsledku. O to větší radost vytryskla u dvou vstřelených branek českých reprezentantů.

První gól obstaral perfektní individuální akcí Michal Geier, který si prohodil puk pod sáňkami a zavěsil nekompromisně pod horní tyč. Podruhé překonal amerického brankáře Cashe ve 24. minutě Miroslav Novotný, který potrestal váhavou rozehrávku soupeře a doklepl volný kotouč do sítě.

"První třetina byla úžasná. Myslím, že Američané byli i trošku zaskočení naší urputností, nicméně nebylo možné udržet tohle tempo celý zápas a bohužel ve třetí třetině to už trochu ochablo a bylo to znát," uvedl brankář Martin Kudela, který přepustil po dvou třetinách místo kolegovi Michalu Vápenkovi.

Američané po úvodním brzkém direktu Geiera už ve čtvrté minutě brzy srovnali a ještě do první přestávky skóre otočili na 3:1. Ve druhé části přidali parahokejisté USA dalších sedm branek, v závěru už českou obranu šetřili a utkání se dohrávalo v bouřlivé atmosféře. Spojené státy tak postoupily do finále, kde je čeká Kanada, Češi se o vysněný bronz střetnou s Korejci.

"Myslím, že sil se ušetřilo poměrně dost, počítali jsme s tím, že vítězství to asi nebude. Sice by to bylo krásné, ale co si budeme povídat, za současných podmínek asi ne zrovna splnitelné," dodal Kudela.

Mistrovství světa v parahokeji v Ostravě:

Semifinále: ČR - USA 2:10 (1:3, 1:7, 0:0)
Branky: 4. Geier, 24. Novotný - 8., 16., 19., 25. a 29. Wallace, 15. a 23. Farmer, 9. McDermott, 17. Roybal, 20. Pauls.

Kanada - Korea 10:0 (4:0, 4:0, 2:0)

O 5. místo: Itálie - Norsko 0:1 v prodl.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články