Čeští parahokejisté nestačili na USA a zahrají si o třetí místo s Jižní Koreou

Čeští parahokejisté prohráli v semifinále domácího mistrovství světa v Ostravě se Spojenými státy americkými 2:10. O historicky první medaili budou bojovat v sobotu od 13:00 v duelu o 3. místo s Koreou. Pěti góly zařídil výhru šampionů z minulých tří paralympiád Jack Wallace.

Ostrava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští parahokejisté

Čeští parahokejisté | Foto: Vladimír Pryček | Zdroj: ČTK

USA budou hrát o zlato od 16:30 s obhájci titulu Kanaďany, kteří porazili Korejce také jasně 10:0.

Na páteční zápas v Ostravar Aréně zavítalo 8600 diváků a překonali rekordní návštěvu na parahokeji 8462 fanoušků z úterního duelu proti Itálii v základní skupině.

Český tým se ve čtvrté minutě dostal do vedení po akci Michala Geiera. Brankář Martin Kudela odolával až do závěru osmé minuty, kdy při vyloučení Pavla Kubeše vyrovnal Wallace. Za 35 sekund otočil stav Luke McDermott a ještě v první části zvýšil Declan Farmer.

Parahokejisté se utkají s USA o finále. ,Medaile by byla super,‘ říká Krupička

Číst článek

Po dalších dvou gólech Wallaceho a brankách Brodyho Roybala, Joshe Paulse a Farmera vedli Američané už 8:1. Ve 24. minutě ještě rozjásal publikum Miroslav Novotný, ale pak se ještě dvakrát prosadil Wallace.

V závěrečné třetině se vrátil na led Tomáš Kvoch, který předtím ve 24. minutě opustil po Wallaceho zákroku hřiště na nosítkách, a po zašití tržné rány na hlavě pokračoval ve hře. Za to sklízel dvaapadesátiletý obránce další aplaus publika. Američané se rozhodli už skóre na vyšší prohru nenavýšit a na branku v posledním dějství nestříleli.

Mistrovství světa v parahokeji v Ostravě:
Semifinále:
ČR - USA 2:10 (1:3, 1:7, 0:0)
Branky: 4. Geier, 24. Novotný - 8., 16., 19., 25. a 29. Wallace, 15. a 23. Farmer, 9. McDermott, 17. Roybal, 20. Pauls.

Kanada - Korea 10:0 (4:0, 4:0, 2:0).

O 5. místo:
Itálie - Norsko 0:1 v prodl.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme