Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Moto Z4 prozrazuje svůj design i výbavu

3.5.2019, Jáchym Šlik, aktualita
Motorola usilovně pracuje na nových smartphonech ze své nejvyšší řady. Kromě modelu Moto Z4, který by se měl vyznačovat velmi tenkým tělem a 3,5mm audio jackem, očekáváme také vybavenější vlajkovou loď Moto Z4 Force.
Evan Blass (@Evleaks), kterého není potřeba představovat snad nikomu, kdo sleduje dění okolo uniklých smartphonů, zveřejnil rendery připravovaného modelu Moto Z4. Nahradit by měl telefon Moto Z4 Play, který se nakonec na trh nejspíš nedostane. Nejedná se tedy o vlajkovou loď v pravém slova smyslu, ale spíše o zástupce střední třídy. Na obrázcích si můžeme všimnout velmi tenkého těla, ze kterého ovšem vystupuje modul zadního fotoaparátu. Zadní strana ukrývá také typické logo značky a konektory, které umožňují připojení modulů Moto Mods pro rozšíření funkcí. Vzhledem k chybějící čtečce otisků prstů můžeme očekávat, že ji výrobce integroval přímo do displeje. Ten se vyznačuje ztenčenými rámečky a drobným výřezem, do kterého se schovala přední kamera.
 
 
Na pravém boku našla své místo tlačítka pro změnu hlasitosti a napájení, hlasitý reproduktor se překvapivě nachází na horní hraně. Naopak vespodu lze spatřit nejen port USB Type-C, ale rovněž 3,5mm audio jack pro připojení sluchátek. Evan Blass nezveřejnil specifikace smartphonu, ale ty jsme se dozvěděli o den později z jiného zdroje. Podle něj by měla Moto Z4 využívat 6,4" OLED s rozlišením Full HD+ a procesor Snapdragon 675 doplněný o 6GB RAM a 128GB vnitřní úložiště. zadní fotoaparát by měl být přítomný pouze jeden, ale zato 48MPx se světelností f/1.6. Dále se hovoří o 25MPx předním fotoaparátu a 3632mAh baterii, která by měla podporovat rychlé nabíjení Turbo Charge. Moto Z4 by se měla na americkém trhu prodávat za 400 dolarů, tedy 9 200 Kč bez DPH.
 
Skutečnou vlajkovou lodí Motoroly pro rok 2019 se ovšem údajně stane model Moto Z4 Force, který by se měl představit po boku Moto Z4. Vzhledem k podpoře stejných krytů Moto Mods můžeme očekávat shodné rozměry, dokonce i parametry displeje by měly zůstat stejné. O výkon by se měl starat mnohem výkonnější procesor Snapdragon 855 společně s 8GB RAM a 128GB úložištěm. O fotky se patrně postarají hned tři zadní fotoaparáty. 48MPx primární, který známe už z Moto Z4, by měl být doplněn o 13MPx širokoúhlý a 8MPx telefoto snímač. Kvůli použití jiných komponentů ovšem patrně zůstane méně místa pro baterii, která tak bude mít nižší kapacitu. Za Moto Z4 Force údajně zaplatí zákaznici 650 dolarů, v přepočtu bezmála 15 000 Kč bez DPH.
 


reklama