Co musíte vědět, než poprvé navštívíte Legoland?

Co musíte vědět, než poprvé navštívíte Legoland?

Kousek od Mnichova, u bavorského Günzburgu (asi 3 hod cesty autem od Rozvadova), najdete obří zábavní park pro malé i velké. Že si na své přijde opravdu každý se dozvíte v některém z následujících článků. V tom dnešním se totiž dozvíte základní informace, bez kterých se do Německa vůbec nevydávejte.

Otevírací doba

od 1. dubna do 5. listopadu v čase 10,00-18,00 hod

Pobyt si zamluvte dostatečně dopředu

Jak už to tak bývá, většinu ubytovacích zařízení s velkým předstihem skupují cestovní kanceláře. Pokud tedy víte termín, ve kterém byste se chtěli do Legolandu vydat, s rezervací neotálejte. Zapomeňte totiž na to, že byste všechny atrakce na rozloze bez mála pětadvaceti fotbalových hřišť, stihli projít během jediného dne. Určitě doporučujeme zamluvit ubytování minimálně na jednu noc a užít si tak 2 plné dny v parku. Včasný nákup s sebou navíc nese i slevu a také možnost vybrat ubytování přesně podle vašich představ. My jsme si vybrali nejlevnější ubytování – kempingový sud a byly jsme mile překvapeni. V sudu nám vůbec nic nechybělo, nedaleké toalety a záchody byly neuvěřitelně čisté.

Co musíte vědět, než poprvé navštívíte Legoland?

Rezervace

Na webovém portálu, který je navíc v češtině, si vyberete ubytování podle vašich představ. Je tam popsané, s fotografiemi a součástí jsou vždy celodenní vstupy do parku.

Web: https://www.legoland.de/cs/

Jedinou nevýhodou je, že pobyt musíte obratem uhradit. Přesně to je důvod, proč jsme si připlatili 25 Euro za pojištění včetně storna zájezdu. S malými dětmi totiž nikdy nevíte, kdy budete indisponováni nějakou nemocí. Jako 4- členná rodina jsme za 1 noc v sudu a 2- denní vstupy zaplatili v přepočtu asi 6500 Kč včetně zmiňovaného pojištění.

Na mail vám následně přijde potvrzení a v dalším mailu také voucher, který si vytisknete. Je na něm kód pro vstup. To je velká výhoda, protože fronty u pokladny byly skoro nekonečné. S voucherem tedy jdete rovnou ke vstupu.

Parkování

Zaparkujete hned u parku. Cena je 6 Euro / den, pro ubytované zdarma. Možnost ubytování je od 15,30 a do té doby si užíváte v parku. Následně si v malé žluté boudičce vlevo od vstupu vyřídíte parkovací kartičku a dostanete instrukce pro ubytované. Přejeli jsme asi 1 km do vesničky, kde jsme na informacích dostali klíček od sudu. Parkovací kartička byla i pro vjezd do celého areálu vesničky. Mysleli jsme, že se ještě vrátíme do parku, ale i v rámci ubytování je nespočet dětských hřišť-a to přenádherných, je zde také lanové centrum a půjčovna kol a odrážedel. Ani jsme vše za celý večer nestihli vyzkoušet.

Jídlo

Večer jsme si dali moc dobrý hamburger. Hamburgerový karavan jsme našli hned u sociálního zařízení v kempu. Je zde ale také několik restaurací. Cena za točené pivo 0,5 l je 3,70 Euro a za hamburger s hranolky a pitím jsme dali 12 Euro a byl opravdu výtečný.

Jídlo v parku

Přímo v Legolandu je několik stánků se zmrzlinou, popkornem, párky v rohlíku a podobně. Také několik restaurací. My jsme jedli v City restauraci (na mapě číslo 33 a 34) a dali jsme si menu trhaného vepřového masa s bramborovými smaženkami a dipem a malým nápojem za 11 Euro. Vše bylo moc dobré. V restauraci je také samoobslužný pult na saláty, takže si na své přijdou i vyznavači zdravé výživy.

Co musíte vědět, než poprvé navštívíte Legoland?

Obchody

Lego je v obchodech dražší o 20-50 % než v případě, že byste ho u nás objednali v některém z e-shopů – dětem jsme samozřejmě nějakou maličkost koupili.

Je zde možnost dát si věci do skříňky, ta stojí 3 Eura a půjčení dětského kočárku 4 Eura (záloha na vozík je 6 Euro).

Fronty

O víkendech a státních svátcích je park doslova narvaný lidmi. Zejména, pokud je krásné počasí počítejte s tím, že budete na jednotlivé atrakce čekat desítky minut. My to vyřešili tak, že jeden jel s dětmi na atrakci a druhý si ihned stoupl do fronty. Tím jsme ušetřili spoustu času. Další možností je fast pass, ale stál 45 Euro!

Atrakce

Jaké atrakce vás v Legolandu čekají a co se nám líbilo nejvíce se dozvíte v dalším článku.

Co musíte vědět, než poprvé navštívíte Legoland?

Mohlo by se vám také líbit

Společník cestovatele–díl 3. Řecko

Společník cestovatele–díl 3. Řecko

FOTOGALERIE: První ročník přehlídky historických traktorů ve Dneboze

FOTOGALERIE: První ročník přehlídky historických traktorů ve Dneboze

Kam s dětmi na výlet když prší?

Kam s dětmi na výlet když prší?

Africké trhy také v ČR

Africké trhy také v ČR

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *