Konzole od Atari se dočkáme až před Vánocemi a jen v jedné verzi

Oddalování příchodu herní konzole od Atari se vleče už delší dobu. Nyní byl datum zahájení jejího prodeje opět posunutý o půl roku. Nedočkaví fanoušci by ji tak po dvouletém čekání mohli mít pod stromeček na Vánoce, pokud nedojde již k žádné změně a oddálení termínu, kdy by se měla objevit na pultech obchodů.

Atari VCS a její finální datum prodeje

Původně měla být herní konzole Atari VCS, která je reinkarnací slavného typu od Atari VCS 2600, vydána již v roce 2017. Po několika přesunech jsme očekávali její premiéru v létě 2019, krátce před největším herním veletrhem E3. Nyní nastala další změna. Tvůrci se nechali slyšet, že oddálení je již poslední a před Vánoci 2019 finální verzi Atari VCS opravdu na pultech obchodů seženeme v aktuálně slibovaném termínu.

Jen jeden design

U herní konzole je samozřejmě prioritou její výkon. Atari VCS je však typem, kde se s designem také značně pracovalo, aby svým vzhledem připomínal původní klasiku, na které je vidět, že proběhlo vylepšení. Konzole bude k dostání jen v jednom provedení a to v tradičním, jež bude řešeno černými plasty v kombinaci se dřevem. Původně bylo v plánu nabídnout rovnou dvě designové varianty:

  • Tradiční v černo-dřevěném pojetí
  • Moderní v černo-červeném pojetí

Technické parametry

Pracovní tempo nové konzole bude udáváno čipem APU od AMD. Tento čip o 28nm z řady Bristol Ridge disponuje čtyřmi jádry s pracovní frekvencí 2,6 GHz, kterou ale dovede v případě nutnosti sám přetaktovat na 3,3 GHz. Grafický čip bude mít frekvenci 800 MHz a bude vybaven 384 stream procesory. Co se týká úložiště, budeme mít k dispozici 8 GB operační paměti a 32 GB úložiště, jež bude samozřejmě možné dále rozšířit a to pomocí paměťových karet microSD. Taková technická výbava je dostačující pro hraní naprosté většiny her ve Full HD. U multimédií, jako jsou filmy nebo videa, získáme rozlišení 4K. Není však vyloučeno, že se u finální verze hardwarová konfigurace ještě nepozmění.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *