Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Sériový vrah zabil sedm turistek: Prezident vyhodil šéfa policie!

Autor: ČTK, ČTK - 
3. května 2019
23:25

Kvůli pochybením ve vyšetřování případu sériového vraha sedmi cizinek a dětí v pátek kyperský prezident odvolal šéfa policie. Stalo se tak den poté, co po sílící kritice spojené s případem odstoupil ministr spravedlnosti.

Prezident Nikos Anastasiadis odvolal šéfa kyperské policie Zachariase Chrisostomua se zdůvodněním, že hlava jakékoliv organizace musí nést zodpovědnost za jednání svých podřízených. „Očividná nedbalost či selhání policistů při vedení vyšetřování“ zřejmě přispěla k „odporným zločinům, které otřásly kyperskou veřejností“, uvedl nejvyšší představitel tohoto malého ostrovního státu. K vraždám se minulý týden přiznal pětatřicetiletý kyperský voják z povolání.

Čtyři z jeho obětí pocházely z Filipín, dvě z Rumunska a o další vyšetřovatelé soudí, že byla z Nepálu. Pachatel vypověděl, že těla tří ze svých obětí dal do kufrů a hodil do jezera na místě zaplaveného dolu. Pozůstatky jedné z obětí byly nalezeny poblíž v zaplavené šachtě. Dosud našli vyšetřovatelé čtyři těla a po třech stále pátrají. Policie se domnívá, že muž vraždil mezi zářím 2016 a srpnem 2018.

Jeho motiv zatím není jasný. Bojovníci za práva přistěhovalců na Kypru obviňovali policii, že nekonala, když dostala informaci o zmizení cizinek. Policie sdělila, že provede audit případných pochybení při vyšetřování tohoto zřejmě prvního případu sériových vražd na Kypru. Prezident Anastasiadis se podle svého mluvčího sešel s diplomaty z Filipín, Vietnamu, Indie a Srí Lanky, aby „nabídl omluvu jménem státu a kyperského lidu“ za spáchané zločiny. Stížnosti pracovníků ze zahraničí na pracovní a životní podmínky bude řešit kyperský ombudsman, sdělil mluvčí.

moje_vec ( 4. května 2019 06:20 )

POZOR! NEOTVÍRAT - NEKLIKAT! Prosím OHLAŠUJTE A BLOKUJTE každý nick
:jakubpetr, mkspetr, mtpetr a jeho další, co
zde propagují pornostranky, pedofilii a nahé ženy ! Pozor je tam agresivní
VIR! Spálí vám to a zablokuje PC!Nahlášení adminem! Je tam následný
sledovací vir
:oswarr44x/#.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání