Vyprodáno a ovace při porážce 2:10. Neskutečné, hlásí Kudela

Foto: paraostrava2019.cz

4. května 2019, 8:55

Adam Bagar

Michal Vápenka odpočíval a naskočil až na třetí třetinu, poprvé na turnaji se mezi českými tyčemi ukázal Martin Kudela. Za třicet minut pochytal šestnáct střel. Ale na deset amerických ran byl krátký a musel se svými spoluhráči skousnout semifinálovou porážku 2:10.

Češi přitom v úvodu šokovali zámořského favorita svou rychlostí, bojovností i první vstřelenou brankou. „Začátek byl úžasný. Bylo vidět, že jsou Američané trošku zaskočení. A to nejen naší urputností, ale i publikem, které bylo zase úžasné,“ pokyvuje český gólman.

Bojovník Kvoch! Zbláznil ses? Žádná nemocnice, zašij mi to a jdu na led »

„Nicméně to tempo nebylo možné udržet celý zápas,“ přiznává Martin Kudela, který v rozmezí 8. a 29. minuty lovil z branky deset puků. Pěti góly zazářil obránce Jack Wallase. „Prostě měl dobrou trefu,“ krčí rameny Kudela, jenž se na USA nijak speciálně nechystal.

Foto: paraostrava2019.cz

„Oni se ani nakoukat nedají. Věděl jsem to, co jsem zažil na paralympiádě. Jsou rychlí, silní a mají silnou střelu. To se nedá moc nakoukat, jen musíte chytat, co letí na bránu,“ ví Kudela. Loni pod pěti kruhy jeho tým padl 0:10, teď na MS přijatelnějším výsledkem.

„Nikdy jsem si nemyslel, že zrovna para hokej naplní Ostravar Arénu.“

Porážku 2:10 sledovala rekordní návštěva 8 600 fanoušků. Na para hokej nikdy nepřišlo víc lidí, kteří přes jasnou ztrátu vyprovodili borce bouřlivým potleskem. „Je to neskutečné. Nikdy jsem si nemyslel, že zrovna para hokej naplní Ostravar Arénu,“ pokyvuje místní.

Foto: paraostrava2019.cz

„Velkou zásluhu na tom mají organizátoři, propagace turnaje byla obrovská a bylo to vidět po celé Ostravě,“ těší Kudelu. O velký zájem si ale řekli především sami hráči svými výkony. „Asi to je i kvůli tomu. Ale klobouk dolů před všemi, co se podíleli na přípravě.“

Historický bronz? Před domácím publikem by to bylo něco nádherného

Para hokejisté na konci semifinále pošetřili síly, teď chtějí historický bronz. V souboji o první medaili z velké akce vyzvou od 13 hodin Jižní Koreu. „Před domácím publikem by to bylo něco nádherného. Korea je silná, ale víme, že ji dokážeme porazit,“ zakončuje.

Další program play off MS v para hokeji 2019

Sobota 4. května:
13:00 Jižní Korea – Česko (o 3. místo, ČT sport)
16:30 USA – Kanada (finále)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz