Hlavní obsah

Obrovská škoda! Muchová byla blízko první velké trofeje, finále se švýcarskou kvalifikantkou těsně prohrála

Praha
Aktualizováno

Takřka tři hodiny strávily na kurtu finalistky pražského turnaje WTA Karolína Muchová a Švýcarka Jil Teichmannová. Vyčerpávající duel, který byl na chvíli přerušen kvůli dešti, nakonec kvalifikantka a 146. hráčka světa vyhrála 7:6, 3:6, 6:4.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Česká tenistka Karolína Muchová v akci během finále turnaje WTA v Praze.

Článek
Fotogalerie

"Soupeřka hrála dobře, držela mě vzadu, zasloužila si vyhrát. Já jsem se pak vždycky něčeho lekla a nepodržela sem si servis, nebyl to dneska můj den," komentovala svůj výkon dvaadvacetiletá rodačka z Olomouce.

Dvaadvacetiletá Muchová dostala do soutěže divokou kartu po odřeknutí Lucie Šafářové a šanci proměnila v nejlepší turnaj v dosavadní kariéře. Poprvé na okruhu WTA hrála semifinále i finále a díky tomu prorazí do první stovky světového žebříčku. Ze 106. místa poskočí o 30 příček.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Jil Teichmannová ze Švýcarska s trofejí pro vítězku turnaje.

Chyběl poslední krok

"Měla jsem vyhrát první set, udělal jsem dost chyb a ona prostě zahrála dobře," doplnila ještě ke svému úvodnímu slovu Muchová.

Celý týden beru pozitivně, ale samozřejmě mě mrzí, že jsem to nedotáhla do vítězného konce," zakončila svoje resumé nadějná reprezentantka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Česká tenistka Karolína Muchová po finále tenisového turnaje J&T Banka Prague Open.

Z dosavadní 146. pozice si výrazně polepší také Teichmannová, která získala premiérový titul na okruhu WTA a je druhou zahraniční vítězkou v pětileté historii turnaje. Předloni se ve Stromovce radovala Němka Mona Barthelová. Loni na J&T Banka Prague Open kralovala Petra Kvitová, v roce 2016 uspěla Šafářová a v roce 2015 Karolína Plíšková.

Finále turnaje okruhu WTA v Praze
Teichmannová -Muchová 7:6, 3:6, 6:4

Reklama

Související témata: