Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Od baletu k holým lebkám. Herec z Billyho Elliota hraje slavného kápa neonacistů

    Někdejší baleťák Billy Elliot hraje v novém snímku Skin někdejšího kápa neonacistů Bryona Widnera. | foto: koláž Expresu

    Jako nerozvážný mládenec tíhl k pravicovým extremistům a časem se vypracoval až v jejich respektovaného kápa. Jenže pak Bryon Widner svůj životní postoj přehodnotil a ocitl se v nezáviděníhodné situaci. Pro svůj gang holých hlav byl zrádcem a veřejnost ho zase odsuzovala kvůli neonacistickým symbolům vytetovaným po celém obličeji. A tak se rozhodl podstoupit několik bolestivých operací. Příběh slavného bývalého neonacisty teď režisér Guy Nattiv přenesl na filmová plátna a zatím se zdá, že film Skin bude mimořádně napínavou podívanou. Navíc neuvěříte, kdo pokérovaného neonacistu ztvárnil!

    V Česku tento příběh málokomu něco řekne. Za oceánem ale spousta lidí vnímá jméno Bryon Widner jako symbol toho, že nikdy není pozdě si uvědomit chybu a postavit se kostlivcům ve skříni.

    Widner býval neonacistou. Ne ale jen tak ledajakým, šlo o jedno z nejznámějších jmen krajně pravicové scény amerického Středozápadu. 

    K podobně smýšlejícím jedincům se dal do party, když mu bylo čtrnáct let a až do svých třiceti mezi nimi vydržel. A nejen to, stal se dokonce jedním ze zakladatelů nechvalně proslulé násilnické organizace Vinlanders Social Club.

    Slavný baleťák z filmu Billy Elliot ve snímku Skin hraje někdejšího vůdce neonacistů Bryona Widnera.

    Jenže časem si Bryon začal uvědomovat, že život rasistického násilníka není správnou cestou. Roli v tom sehrála i jeho manželka. Rozhodnutím vystoupit z kruhu zla a nenávisti si však pořádně zavařil. Společnost ho nepřijala pro jeho nacistické symboly vytetované po celém těle včetně obličeje a bývalí kumpáni ho zase měli za zrádce.

    Zažíval proto peklo. Neonacisté ho pronásledovali, napadali ho, dokonce mu zabili psa a stříleli na jeho dům. Pomohl mu až protirasistický aktivista Daryl Jenkins, kterého zkontaktovala Widnerova žena.

    Bryon Widner společně s Darylem Jenkinsem, který mu pomohl hrůzné minulosti utéct.

    S jeho podporou se pak Bryon Widner odhodlal i ke kroku, který ho proslavil možná nejvíce ze všeho. Podstoupil řadu plastických i laserových operací, které ho alespoň na pohled zbavily temné minulosti: nechal si jimi odstranit všechna tetování s nacistickou či rasistickou symbolikou. Dnes Bryon Widner vypadá jako zcela normální člověk.

    Kápa nacistů bude hrát baleťák

    Strhující příběh Bryona Widnera se možná již brzy objeví i na českých filmových plátnech. Film o něm totiž natočil režisér Guy Nattiv, který se dokonce s Widnerem setkal, aby mohl jeho temnou životní etapu odvyprávět co nejvěrohodněji.

    Takto Bryon Widner vypadá nyní.

    Snímek o životě bývalého neonacisty nese název Skin a už se objevil na filmovém festivalu v Torontu, kde dokonce získal cenu za zvláštní prezentaci. Nyní je otázkou, zda se ho ujme i některá z českých produkčních společností.

    Velmi zajímavě působí i herecké obsazení. Roli Bryona Widnera totiž dostal třiatřicetiletý Jamie Bell, jehož si možná spousta z vás pamatuje jako mladíka jménem Billy Elliot. Ten ve stejnojmenném filmu zažívá boj s tvrdým otcem, který z něj chce vychovat drsňáka a tlačí ho do tréninků boxu, jenže Billymu se daleko víc zamlouvá balet. A v něm si nakonec udělá jméno po celém světě.

    Slavný baleťák z filmu Billy Elliot ve snímku Skin hraje někdejšího vůdce neonacistů Bryona Widnera.

    Je ale třeba říct, že herec Jamie Bell vypadá v porovnání se skutečným Bryonem Widnerem jako skvělá volba. Alespoň podle trailerů a fotek. Kromě něj si ve filmu zahraje třeba i známá herečka Vera Farmiga.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 16:16 neděle 1. září 2019. Anketa je uzavřena.

    • Super
      14
    • Trapas
      14
    • Tvl
      12
    • Haha
      11
    • Sladký
      10
    • Cože
      9