Renault Ricciarda oklamal. Je to jeho největší přednost

Takového názoru je Australanův bývalý šéf, poradce Red Bullu Helmut Marko. Obavy o Ricciardovu kariéru ale vyjádřil třeba i bývalý pilot Mark Webber.

2 Štítky: Daniel Ricciardo Helmut Marko Mark Webber Renault Zveřejněno 4. 05 2019 — Lukáš Štěrovský

Vloni vše nasvědčovalo tomu, že Ricciardo setrvá i nadále s Red Bullem. Během letní pauzy ale přišlo šokující oznámení – Australan podepsal lukrativní smlouvu s Renaultem po spekulacích, podle kterých jednal i s Ferrari a Mercedesem.

„Zdálo se, že se rozhodne v létě, zda půjde do Ferrari, Mercedesu anebo zůstane s Red Bullem,“ zamýšlí se Helmut Marko. „Nakonec to dopadlo úplně jinak, než si všichni představovali.

Z mého úhlu pohledu bylo vše v pořádku. Nabídli jsme mu vylepšenou dohodu a diskutovali o všem, co se podle něj mělo zlepšit, včetně osobních sponzorů z Austrálie. A to byla velmi dlouhá konverzace.

Po testech v Maďarsku jsem tušil, že už s námi nezůstane. Renault ho oklamal, jsou v tom dobří. Pořád nám ukazovali grafy o tom, jak letos budou mít nejlepší motor. Musel jim to uvěřit,“ tvrdí Marko.

Znepokojený Webber

Předpoklady Renaultu se ale nenaplnily, spíše naopak. Ve čtyřech úvodních závodech Ricciardo dokončil jen jednou. To znepokojuje i jeho krajana a bývalého pilota Red Bullu Marka Webbera.

„Daniel nezapomněl, jak řídit, ale názory se v tomto sportu rychle mění. Každých pár měsíců, pokud někdo nemá výkonnost, se na jeho místo snaží manažeři a agenti protlačit mladší jezdce. Před sezonou Renault tvrdil, že budou bojovat s první trojkou, ale od toho jsou velmi daleko. Mají potíže se spolehlivostí, navíc je se stejným motorem poráží i McLaren, což není dobré,“ myslí si Australan.

Důvody k úsměvům teď v Renaultu hledají jen těžko.

Diskuse k článku

Napsat komentář